• Competitie, vierde klasse B, zondag 12 november 2023. FC Eibergen – De Lutte 0-0. 

  In een voor het publiek zeer aantrekkelijke en sportieve wedstrijd leed koploper FC Eibergen zijn eerste puntenverlies van het seizoen. Tegen het goed combinerende en vooral op de rechtervleugel snelle De Lutte wist de ploeg het doel niet te vinden. Omdat de tegenstander dat ook niet lukte stond er na afloop de brilstand op het scorebord. 

  Beide ploegen hadden beurtelings het initiatief; Eibergen was uiteindelijk toch de wat betere ploeg in dit door arbiter Nienhuis uitstekend geleide duel en creëerde zich de beste mogelijkheden. De doelmannen Raoul Huurneman en Tom Bulter keepten beiden foutloos en waren er mede debet aan dat er niet werd gescoord. 

  De gastheren deelden met een te hoog schot van Bjorn te Raa al vrij snel een plaagstootje uit. Het spel ging daarna over en weer, waarbij de thuisclub net iets meer in balbezit was. De Lutte bleek over voldoende kwaliteit te beschikken om de Eibergse aanvallers onder controle te houden. 

  Pas na 25 minuten werd het gevaarlijk. Na een inzet van rechts redde Bulter, waarna Guus Slaats via een been van een speler van De Lutte bal rakelings langs het doel zag gaan.

  Kort daarop was er een door Te Raa vanaf de linkerkant genomen hoekschop. Bij de tweede paal schoot Wessel Boerhof in het zijnet. Bij een nieuwe corner kort daarop kopte Nauk Penterman eveneens net naast. 

  Intussen was het oppassen voor de tegenstoten van De Lutte. Bij één daarvan kwam Jelle Engelbertink op rechts goed door. Zijn afronding ging een metertje voorbij de voor hem verkeerde kant van de eerste paal. 

  Nog voor het rustsignaal had geklonken was het Eibergen dat weer gevaarlijk was. Andermaal een hoekschop stond hieraan aan de basis: Ramon ter Maat kopte rakelings over. 

  Vier minuten nadat de theebekers leeg waren kreeg Penterman de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Hij kon onbedreigd met de bal op Bulter afgaan, maar diens voeten behoedden zijn team voor een achterstand. 

  Daarna was het een kwartier lang alle hens aan dek voor de gastheren. De Lutte drong in die fase sterk aan. De grootste kans kreeg aanvoerder Jori Oude Elferink. Hij nam een voorzet vanaf de linkerzijde ineens op de pantoffel, maar de Derbystar verdween langs de tweede paal. 

  Geleidelijk kwam het initiatief weer bij de streephemden te liggen, die keihard werkten en de druk opvoerden. Na een voorzet van links kwam de bal onverwacht bij de geheel vrijstaande Ter Maat terecht. Hij moest direct schieten waardoor de handen van de dicht voor hem staande Bulter een treffer konden verijdelen. 

  Bij een snelle counter bracht Huurneman vervolgens redding op een poging van Wes Roord. Nadat invaller Bink Bezoen een prima voorzet nog net door de defensie van de bezoekers zag worden onderschept, verdween bij een nieuwe uitval een schot van Engelbertink naast het Eibergse doel. 

  In de slotfase haalden de Eibergenaren alles uit de kast om alsnog een overwinning te bewerkstelligen. De achterhoede van de gasten gaf echter niets meer weg.    

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Dave Visser, Wessel Boerhof, Ramon ter Maat, Dylan Timmerman (54. Tim Wonnink); Nauk Penterman, Jasper Roerdink, Bjorn te Raa (46. Bink Bezoen); Jayden ten Hoopen (77. Martijn ten Elshof), Guus Slaats (58. Luuk Berendsen), Mick Beusenberg.