Download nu onze app in de appstore of playstore

Zomernieuws van de Technische Commissie

Het voetbal ligt al weer een aantal weken stil. Je ziet zelfs al weer de eerste voetballers langs de wegen hardlopen, bezig om de conditie een beetje op peil te brengen of op zijn minst te houden. Een goed moment om ons eerste jaar als nieuwe Technische Commissie bij FC Eibergen te evalueren. De komende weken zullen we met regelmaat een “zomernieuwtje” plaatsen om de resultaten van het eerste jaar toe te lichten.

Belangrijk is dat we de samenstelling van de TC bijna rond hebben. We zoeken als laatste nog een Technisch Coördinator voor de zondag senioren. Maar met Maico Lansink als nieuwste TC-er voor de JO19/ JO17 hebben we naast veel voetbalkennis ook iemand in ons team die de vereniging door en door kent. Voor de keepers is JanWillem Bulters aangeschoven. Ook een oud eerste speler met zeer veel (keepers)ervaring. Alex Woertman (dames/meisjes), Ferdi te Ronde (Za senioren), Maykel Kuipers (JO15/ JO13), Robert Hartemink (JO11/ JO9/ 4×4), Cor Ordelmans (Hoofd Opleidingen) en Rob Groen als voorzitter maken de TC compleet. Deze diverse samenstelling zorgt ervoor dat er tijdens de TC-vergadering altijd met veel voetbalkennis, ervaring, betrokkenheid, enthousiasme en een gezonde portie humor gediscussieerd wordt.

We hebben een aantal drukke weken achter de rug. In de persoon van Harold oude Veldhuis hebben we een enthousiaste nieuwe hoofdtrainer gevonden. Harold heeft ondertussen kennis gemaakt met de eerste twee selectie teams en heeft veel zin om met deze jonge groep aan de slag te gaan. Zondag 20 augustus is een trainingsdag gepland, waar iedereen na de training ( ca 15.00 uur) in de kantine kennis kan maken met Harold en de nieuwe spelersgroep.

Naast de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer werden we geconfronteerd met een groot aantal spelers uit het eerste en tweede die zijn gestopt. De redenen waren uiteenlopend; leeftijd, sportieve ambities, lager spelen bij kameraden, studie. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een groep van totaal nog geen 20 spelers voor deze twee elftallen. Na veel overleg, waarbij diverse opties besproken zijn, heeft de TC de beslissing moeten nemen om één seniorenteam terug te trekken uit de competitie. FC Eibergen gaat nu met totaal 6 teams de zondagcompetitie in, waarbij we starten met één grote eerste selectie, het derde doorschuift als nieuwe tweede, ZO-4 het nieuwe derde wordt, etc. We hopen dat we een einde kunnen maken aan het stoppen van de vele selectiespelers de laatste jaren en dat we eindelijk kunnen bouwen aan een nieuw stabiel eerste elftal.

Ook positief is te melden dat de JO19-1 ingedeeld is in de eerste klasse. Dit team heeft te veel kwaliteit vinden we om in de tweede klasse te spelen. Ze kwamen het afgelopen seizoen één punt te kort om te promoveren, maar de KNVB heeft ons verzoek gelukkig ingewilligd.

Rob Groen

Voorzitter TC