Download nu onze app in de appstore of playstore

Zomernieuws van de TC: Spelers verantwoordelijkheid

Het is niet alleen de trainer, de leider of het bestuur van FC Eibergen die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen rondom een (selectie) team. Ook de spelers zelf hebben een eigen verantwoordelijkheid. De TC heeft daarom het afgelopen jaar (weer) bij de selectie elftallen een spelersraad aangesteld.  De spelersraad bestaat uit de aanvoerder, een 2e jaars (c.q. ervaren senior) speler en een 1e jaars ( c.q. jongere senior) speler. Door deze vertegenwoordiging maak je de spelers medeverantwoordelijk voor de resultaten van het team. Ze kunnen meedenken en krijgen inspraak. Ze zijn het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld de TC  als er zaken rondom het team spelen zoals bv het aanstellen of contract verlengen van de trainer.

De TC vindt het belangrijk dat de selectiespelers beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben. De jeugdspelers binnen hun leeftijdsgenoten, maar zeker de spelers van de senioren selectieteams. Jonge spelertjes kijken tegen hen op in de hoop ooit ook op zondagmiddag op het hoofdveld te mogen spelen. De spelers moeten beseffen dat veel vrijwilligers hun vrije tijd opofferen om bv kantine diensten te draaien of om te zorgen dat de velden er weer geweldig bijliggen op zaterdag en zondag. Deze voorbeeldfunctie gaat verder dan alleen het sportpark. Ook als je als speler door Eibergen loopt word je herkent en daar moet je je bij je gedrag altijd bewust van zijn.

De TC werkt momenteel aan een zogenaamde “ intentieverklaring”. We willen hierin aangeven en daarmee vastleggen, dat het spelen in een selectieteam bij FC Eibergen veel rechten (dus voordelen) geeft maar ook de bovengenoemde verplichtingen met zich mee brengen. De spelers moeten zich bewust zijn van die voorbeeldfunctie.

De huidige eerste selectie heeft hierbij al direct een goede stap gemaakt. Bijna de helft van de groep heeft zich al aangemeld als trainer bij een jeugdteam. Zij staan het komende seizoen al voor een groep om letterlijk het voorbeeld te geven. Klasse!