Download nu onze app in de appstore of playstore

Zomernieuws TC: Medische begeleiding

Bert Vogel is al jaren een bekend gezicht op de dinsdag- en donderdagavond op ons sportpark. Dinsdag verzorgt hij de loop- en herstel training bij de 1e en 2e selectie, donderdagavond werkt hij met veel enthousiasme de loopgroep in het zweet.

De TC heeft met Bert gesprekken gevoerd over hoe we meer gebruik kunnen maken van de ervaring en kennis van hem. We vinden namelijk dat je met de looptraining al bij de jeugd moet beginnen. Door op individueel niveau al bij de jeugd met specifieke loop- en ritme-oefeningen te beginnen voorkom je op latere leeftijd verkeerde looptechnieken. Spelers worden door deze oefeningen leniger en atletischer en zijn met name op de eerste meters sneller. Dit alles helpt ook weer mee blessures te voorkomen. Afgesproken is nu dat Bert, naast de eerste selectie en de dames, bij de jeugd begint bij JO19 en JO17.

Daarnaast is het belangrijk dat Bert een goed team vormt met de nieuwe verzorger bij het eerste Tiemen Onstein en met Bob Nijhuis. Bob is zondag niet meer aanwezig bij de wedstrijd maar wel op dinsdag voor de behandeling van de pijntjes van het weekend. Dit is nieuw voor FC Eibergen en past in ons beleid dat we de medische begeleiding moeten verbeteren. Dit drietal zal in overleg met de speler een plan moeten opstellen zodat blessures worden voorkomen, sneller herstellen of in ieder geval niet verergeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de goede contacten die we hebben met de plaatselijke fysiotherapie praktijken en sportschool de Chariot.