• Feit één: er valt een duidelijk opgaande lijn in het spel van FC Eibergen te bespeuren. Feit twee: dit vertaalt zich nog onvoldoende in het aantal behaalde punten. Zondag er dan maar drie bij tegen onze vrienden van Sportclub Rekken? 

  Toen we onlangs de derby tegen Sportclub Neede speelden hadden we vooraf nog maar één schamel puntje. Voorzichtig schatten we toen in dat een overwinning in juist zo’n wedstrijd de ploeg een flinke portie zelfvertrouwen zou kunnen geven. Prompt liep het na de zege tegen de Needenaren in de uitwedstrijden tegen Victoria’28 en Rood Zwart een stuk beter. Helaas, dat dan wel weer, resulterend in slechts één schamel puntje waar dat er vijf meer hadden moeten zijn. 

  Een soortgelijk scenario zou zich zondagmiddag ook voor kunnen doen. Tegen de Rekkenaren is het eveneens een ontmoeting die een heel ander gevoel bij de spelers en supporters teweeg brengt dan bij de overige duels. 

  Ga je tegen onze gasten onderuit, dan – plat gezegd – baal je na afloop als een stekker. Trek je de opgaande lijn van de afgelopen weken door én weet je ook eens in elk geval één keer vaker dan de opponent het vijandelijk doel te vinden dan is het in elk geval tot aan de volgende training een paar dagen hosanna voor de spelers. En voor de vaste fans misschien wel de hele week. 

  Opvallend is dat de enige drie Achterhoekse clubs van de vierde klasse B momenteel op posities staan waar je je absoluut niet wilt bevinden. Wordt er in Twente domweg op dit niveau beter gevoetbald? Is het wellicht een stuk brutaliteit dat we hier nog meer missen dan in Tukkerland waar gemoedelijkheid en bescheidenheid toch ook vooral met hoofdletters wordt geschreven? Wie het weet mag het zeggen. Bovendien: waarom speelden Eibergen en Rekken dan vorig seizoen wel continu mee in de top zes? 

  Het wordt zo langzamerhand een cliché om uit te spreken, maar ook nu verwachten we dat in deze burenclash de verschillen niet groot zullen zijn. Begrippen als “Wie de eerste goal maakt …” en “De vorm van de dag” kunnen zo maar weer een grote rol spelen. 

  Een gegeven is wel dat Eibergen en Rekken – ondanks het meestal niet al te hoge niveau in dit soort duels en vooral ook het gevoel niet te willen verliezen – in de afgelopen seizoenen soms boeiende gevechten met elkaar leverden. Waarbij ook het aantal gescoorde doelpunten soms aardig kon oplopen. En voor dat laatste kom je als toeschouwer naar het voetbalveld. Met daaraan gekoppeld de hoop dat uiteindelijk jouw favoriete ploeg het hardst juicht. Laat het zondag FC Eibergen zijn!