• Competitie, vierde klasse B, zondag 12 maart 2023. FC Eibergen – Hoeve Vooruit 2-1 (1-0). Scoreverloop: 32. 1-0 Mick Beusenberg, 63. 2-0 Nauk Penterman, 90+4. 2-1 Rick Velthuis. 

  Drie punten pakken en toch flink balen. Het kan zo maar. Dat bleek wel bij het duel van FC Eibergen tegen Hoeve Vooruit. Waar de thuisclub lange tijd niet alleen op de overwinning én de tweede periodetitel leek af te gaan, zorgde een doelpunt van de bezoekers vlak voor het eindsignaal dat die tweede droom aan flarden werd geschoten: 2-1. 

  De Eibergenaren waren vooraf niet echt met het periodekampioenschap bezig. Zelf ruim winnen en dan afwachten wat er bij UDI tegen BSC Unisson zou gebeuren, de twee andere kanshebbers op de tweede periode, leek het meest logische speelplan. Een matig spelende thuisclub deed voor de algehele ranglijst wat het doen moest:de overwinning behalen. Dat de ploeg pas op het allerlaatste moment de al dan niet verwachte periode misliep na een onnodige overtreding zorgde uiteindelijk toch voor enigszins zure gezichten. 

  Tegen het taaie Hoeve Vooruit had de thuisclub het lange tijd lastig. Pas na een klein half uur was er sprake van enig gevaar. Een vrije trap van rechts bleek net te hoog voor de pal voor het doel staande Sverre Boonk. Even later was het wel raak. Bediend door Bas ten Hagen zorgde Mick Beusenberg met een prachtige actie vanuit de draai voor een al even fraaie afronding, 1-0. 

  Hoeve Vooruit had zijn zaakjes verder aardig onder controle, maar was aanvallend onmachtig. De score werd bijna verdubbeld toen Hoeve-doelman Luc van den Broek enigszins mistastte bij een hoge bal, Jacco Roerdink het leer vervolgens slechts half raakte en Ruud Endeman er pal voor de doellijn niet meer bij kon met zijn hoofd.   

  In de 50e minuut waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk en zelfs dicht bij de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant schoot Daan Brus van dichtbij op doel. De paal bracht redding voor de gastheren. 

  Aan de andere kant zorgde Ramon ter Maat er met een prima pass tussen twee verdedigers voor dat Beusenberg in stelling werd gebracht. Hij zag zijn schot via de binnenkant van de paal het veld weer inrollen. 

  Na ruim een uur spelen kwam de verdubbeling van de score tot stand. Een strakke voorzet van rechts van Endeman bleek een intikkertje voor Nauk Penterman te zijn: 2-0. 

  Vervolgens moest Hoeve Vooruit met tien man verder, omdat Demi Karnebeek op het middenveld van achteren een overtreding op Penterman beging en arbiter Reijers uit ’s Heerenberg niets anders kon doen dan rood geven. 

  Daarna was er nog een aardige mogelijkheid voor Beusenberg. Op aangeven van invaller Guus Slaats schoot hij tegen de benen van Van de Broek.

  Omdat inmiddels bekend was dat UDI met 3-2 van BSC Unisson had gewonnen en met het eindsignaal in zicht leek Eibergen op de tweede periodetitel af te steven. Door een vrije trap vanaf een gevaarlijke positie diep in de extra tijd bezorgde Rick Velthuis zijn ploeg de 2-1 en het verliezende BSC Unisson alsnog de vreugde.   

  Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Bas ten Hagen, Stijn Kruisselbrink, Jacco Roerdink, Tim Wonnink; Nauk Penterman (81. Dylen Tijdhof), Ramon ter Maat (68. Martijn ten Elshof), Dave Visser; Ruud Endeman (68. Guus Slaats), Mick Beusenberg, Sverre Boonk.