Download nu onze app in de appstore of playstore

ZEER KOSTBARE NEDERLAAG FC EIBERGEN

Auteur: Arnoud te Vaanholt.

Na een dramatisch begin verloor FC Eibergen het belangrijke duel tegen BSC Unisson: 1-2. Al na 22 seconden stond de thuisclub op achterstand. Door dit resultaat is de club uit Boekelo de Eibergenaren op de ranglijst gepasseerd.

Drie balcontacten. Meer waren er niet nodig voor de gasten om op voorsprong te komen. Vanaf de aftrap werd de bal teruggespeeld, waarna er een lange steekpass naar voren volgde en vervolgens een assist op aanvoerder Arjan Wissink. Die prikte meteen raak, waardoor Eibergen al direct achter de feiten aanliep.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er vrijwel niets. BSC Unisson kwam een aantal malen dreigend in de buurt van doelman Sam Pierik, maar wist daaruit niet te scoren. Een over gekopte bal van Ramon ter Maat na een hoekschop van Björn te Raa was het enige wapenfeitje dat de gastheren daar tegenover konden stellen.

Net als voor rust was het niveau in de tweede helft ook niet al te hoog. Wel werd het een stuk levendiger omdat Eibergen op zoek ging naar de gelijkmaker en er daardoor voor de bezoekers ruimte ontstond aan de andere kant.

Al vrij snel kreeg Jacco Roerdink een goede kopkans, maar keeper Luuk van Ham wist bij de paal nog net redding te brengen. Uit één van de vele counters kopte Arjan Wissink aan de andere kant rakelings naast.

Daarna kreeg de thuisclub twee grote kansen die beide werden verprutst. Eerst werd Guus Slaats achter de verdediging aangespeeld, maar hij verslikte zich waardoor de uit zijn doel gekomen Van Ham de poging kon verijdelen. Vervolgens gaf Koen Dollekamp een goede voorzet op de geheel vrijstaande Roerdink, maar hij raakte de bal slechts half waardoor de mogelijkheid verloren ging.

Zo tikte de klok door en kwam er lange tijd geen verandering in de stand. In de 86e minuuut viel de beslissing toen bij een nieuwe uitval Wissink ongehinderd Martijn Brinkman kon bedienen. Hij liet Pierik vervolgens kansloos: 0-2. Twee minuten later gloorde er toch weer enige hoop voor de Eibergenaren toen laatste man Tom te Woerd met een achterwaartse kopbal het net vond en zo voor de aansluitingstreffer zorgde.

In de lange blessuretijd leek de gelijkmaker toch nog te vallen. Van rechts kwam er een schuiver van Bas ten Hagen richting een leeg doel, maar een verdediger wist te nauwer nood nog net redding te brengen op de doellijn. Direct daarop was ook BSC Unisson weer gevaarlijk toen invaller Jacques Klein Wentink het aluminium raakte.

Al met al was het een zeer teleurstellende middag voor de thuisclub die meer van zichzelf verloor dan van de tegenstander.

Scoreverloop: 1. 0-1. Arjan Wissink, 86. 0-2 Martijn Brinkman, 88. 1-2 Tom te Woerd.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld (27. Tao Zhu), Tom te Woerd, Daan Voortman (75. Tamo Vogel), Tim Wonnink; Koen Dollekamp (66. Bas ten Hagen), Jacco Smeenk, Ramon ter Maat, Björn te Raa; Guus Slaats, Jacco Roerdink.

???