Download nu onze app in de appstore of playstore

ZEER EFFICIËNT FC EIBERGEN WINT OPENINGSDUEL SEIZOEN

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Rietmolen het meest in balbezit, Eibergen het best in de afronding. Zo kan in één korte zin het treffen tussen de twee buren samengevat worden. De thuisclub profiteerde daarbij maximaal van het feit dat bij de bezoekers een handvol spelers ontbrak onder wie enkelen op sleutelposities. Eibergen daarentegen kon geen beroep doen op laatste man Tom te Woerd (waarschijnlijk langdurige blessure enkelbanden) en verdediger Koen Dollekamp (ziek).

De bezoekers hadden het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken als ze niet al in de 5e minuut een opgelegde kans hadden gemist. Nu verdween de volley van de geheel vrijstaande Sander te Rietmole luttele centimeters langs de paal. Diezelfde Te Rietmole vond een kwartiertje doelman Davey Stokkers – die een kwartier voor tijd vanwege een liesblessure uitviel – op zijn weg.

Pas in de 20e minuut toonde Eibergen enige echte dreiging en meteen was het raak. Net buiten het strafschopgebied ontving Björn te Raa de bal en hij tekende met een streep in de rechterbenedenhoek de openingstreffer aan: 1-0. Tien minuten later kreeg Thijs Rouwmaat een grote kans, maar hij handelde te gehaast waardoor zijn inzet net voorlangs het doel gleed.

Kort daarop leek Twan Tenhagen de gelijkmaker aan te tekenen, maar bij zijn poging zat er nog net een Eibergs been tussen. In de 39e minuut was er een fraaie aanval van de thuisclub. Vanaf rechts gaf Bas ten Hagen een perfecte voorzet op de om de bal vragende Jacco Smeenk, die het leer ineens op de pantoffel nam: 2-0.

Ook na rust lag het initiatief bij Rietmolen. Na een klein kwartier raakte Robbin Dieperink met een voorzet van links de bovenkant van de lat van Eibergen. Vervolgens werd het enige tijd wat minder vermakelijk. De gasten probeerden de bakens te verzetten, maar de thuisclub verdedigde goed zodat er weinig echte kansen ontstonden.

In de 71e minuut werd het duel min of meer beslist. Ten Hagen gaf vanaf de rechtervleugel een voorzet op maat op Rouwmaat, die de bal bij de tweede paal alleen maar hoefde in te tikken: 3-0. Nadat eerst Dieperink nog hard op de Eibergse paal had geschoten werd de marge vervolgens op vier treffers gezet. Na een nieuwe counter van de ploeg van trainer van Arno Leppink toonde Te Raa zich met een hard schot andermaal genadeloos: 4-0

Pas kort voor tijd tekende Sander te Rietmole de dik verdiende eretreffer voor de bezoekers aan, waarmee de eindstand 4-1 werd. Een overwinning voor de thuisclub waar niets op viel af te dingen na een wedstrijd waarin de krachtsverschillen een stuk kleiner waren dan de uitslag doet vermoeden. Voor Eibergen was het resultaat een mooie opsteker: de ploeg had sinds mensenheugenis de eerste wedstrijd van de competitie niet meer gewonnen.

Scoreverloop: 20. 1-0 Björn te Raa, 39. 2-0 Jacco Smeenk, 71. 3-0 Thijs Rouwmaat, 78. 4-0 Björn te Raa, 88. 4-1 Sander te Rietmole.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers (74. Niels Bulters); Tim Wonnink, Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Ramon ter Maat, Jacco Smeenk (63. Daan Damveld), Björn te Raa; Thijs Rouwmaat, Bas ten Hagen (88. Djoss Smalen), Guus Slaats.