Download nu onze app in de appstore of playstore

Za 20 april: halve finale bekerwedstrijd Dames 1

Met dit jaar de overstap te hebben gemaakt van de zaterdag naar de zondagcompetitie staat het eerste vrouwenteam van FC Eibergen er royaal voor. Met een voorsprong van liefst negen punten in de competitie zijn zij tevens ook door naar de halve finale in de bekerwedstrijd. Niet eerder in haar historie was de selectie zo dichtbij.

Afgelopen week werd de loting bekend en de ploeg mag zich prijzen met een thuiswedstrijd op zaterdag 20 april om 17:00 uur. De tegenstander is Fortissimo VR1 uit Ede.

Hoewel de reis hier naartoe in de voorrondes van een leien dakje ging, met uitslagen als 17-1, 13-0 en 13-2 was dit niet alle wedstrijden zo. Op woensdagavond 12 december werd er 2-2 gespeeld tegen Gendringen VR1 uit. Hierna volgde een spannende penaltyserie die maar net gewonnen werd door een fantastische redding van keepster Moniek Hummelink.

Op 19 januari volgde KOSC VR1 thuis, een welbekende oude tegenstander uit de zaterdagcompetitie. Een sterke ploeg met goede aanvallers. Maar de dames uit Eibergen gingen ervoor en lieten zich niet uit het veld slaan! Waar andere jaren KOSC met overtreffende uitslagen wonnen, stapte de ploeg uit Eibergen van het veld met een 5-1 overwinning!

De kwartfinale volgde op zaterdag 31 maart en ook hier troffen ze een oude bekende, FC Zutphen VR1 uit. Er was aardig wat publiek dus eventjes hadden de dames nog last van zenuwen. Gelukkig maakte Cindy ten Elshof de 1-0 vlak voor rust. Na de rust was er een vrije trap op een ongunstige plek. Maar keepster Moniek Hummelink had wederom een fantastische redding door de bal uit de kruising te duiken. Hier werd de 1-1 voorkomen. Wat volgde was rust en zelfvertrouwen. De vrouwen begonnen te voetballen en dit resulteerde in een 4-0 overwinning. Op naar de halve finale dus!

De ploeg en begeleiding zijn naar eigen zeggen zeer enthousiast over de gunstige loting zodat ieder die wil Dames 1 in actie kan zien:

Op zaterdag 20 april om 17:00 uur speelt het eerste elftal van de vrouwen thuis de halve finale. Ze kunnen ieders support hard gebruiken en zouden dit zeer waarderen! Aanleiding dus om naar ons sportpark te komen.