Download nu onze app in de appstore of playstore

Wrange nederlaag FC Eibergen na sterke tweede helft

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In en tegen Buurse beleefde FC Eibergen vrijdagavond een soort déjà vu gevoel: gelijkwaardig of – in dit geval weer – zelfs sterker zijn dan je tegenstander en na ruim anderhalf uur voetbal toch opnieuw met lege handen achterblijven. De thuisclub won het vervroegde duel met 3-2.

Het begint zo langzamerhand een even zure als zorgwekkende ontwikkeling te worden. Een tegenstander die lange tijd met de rug tegen de muur wordt gedrukt en uit een enkele aanval toch weet te scoren. Het overkwam Eibergen tegen Buurse na rust zelfs twee keer.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en zag het publiek een open wedstrijd. De bezoekers kwamen in de 9e minuut op voorsprong. Na een warrige situatie waarbij de defensie van Buurse er niet goed uitzag viel de bal voor de voeten van Tim Oortwijn die raak prikte: 0-1.

Kort daarop had Robin Klein Gunnewiek de marge kunnen verdubbelen, maar hij zag daarbij de geheel vrijstaande Oortwijn over het hoofd en produceerde vervolgens zelf een veel te zacht schot. Dat kwam de Eibergenaren in de 26e minuut duur te staan. Slecht ingrijpen in de verdediging leidde tot een voorzet van rechts van Buurse, die door Mick Koenderink tot gelijkmaker werd verlengd.

Na de theepauze domineerden de gasten en beperkte de thuisclub zich noodgedwongen vooral tot verdedigen. Nadat Jacco Roerdink zijn kopbal na een hoekschop door de keeper gered zag worden, was het in de 59e minuut onverwacht aan de andere kant raak. Koenderink kon ongehinderd te lang doorlopen en leverde vervolgens een perfecte pegel in de bovenhoek af: 2-1.

Eibergen pakte daarna de draad direct weer op en zette de druk andermaal flink op de ketel. Nadat Roerdink eerst een schot nog net langs de paal zag verdwijnen, zorgde hij in de 64e minuut voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Deze keer was zijn poging haarzuiver en vloog de bal in de benedenhoek van het doel.

Met een schuin oog op de ranglijst en het gevoel dat er meer te halen viel gingen de blauwhemden daarna door. Ondanks bij vlagen goed combinatievoetbal en veel pressie leverde dit toch amper echte kansen op. Op het moment dat er een voorsprong voor de ploeg in de lucht hing, viel het doelpunt ineens aan de andere kant. Eibergen mocht zich dit aanrekenen, want de solerende Jeffrey Bomkamp produceerde tussen drie tegenstanders een loepzuiver en hard schot waarbij keeper Davey Stokkers geen schijn van kans had: 3-2.

Deze treffer voelde als een mokerslag. Desondanks bleven de bezoekers de aandringende ploeg in een bijna wanhopige poging om tenminste een punt mee naar huis te nemen. Het mocht niet baten.

Vrijdag speelt FC Eibergen een vriendschappelijke wedstrijd tegen vijfdeklasser Hoeve Vooruit. Het duel op sportpark ’t Meuken aan de Beckummerweg 11 in Sint Isidorushoeve begint om 20.00 uur.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Koen Dollekamp, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Björn te Raa (74. Niels Oortwijn), Tim Wonnink (85. Djoss Smalen); Robin Klein Gunnewiek (67. Ramon ter Maat), Tim Oortwijn.