Download nu onze app in de appstore of playstore

Weinig spektakel bij derby FC Eibergen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

De opwinding bij de derby tussen FC Eibergen en Sportclub Rekken was er vooral na de wedstrijd bij de afterparty. Gedurende de ruim negentig minuten voetbal viel er bitter weinig te beleven. Het duel eindigde in een ‘logische’ 0-0 uitslag.

Vooral voor rust was het bijzonder rommelig wat beide partijen lieten zien. Scoringskansen waren er amper en het duel speelde zich vooral tussen de beide strafschopgebieden af.  Rekken was de wat betere ploeg en toonde zich ook feller in de duels.

Pas na bijna een half uur spelen ontstond er de eerste serieuze kans. Na een snelle aanval over rechts van de gasten volgde er een goede voorzet, die door verdediger Marc Blaauboer anderhalve meter over de deklat werd geschoten.

Tien minuten daarna doken de Eibergenaren pas voor de eerste keer voor het doel van Rekken op. De bal kwam min of meer bij toeval bij Guus Slaats terecht. Hij lag echter al op volle snelheid en kreeg daardoor geen goede controle over de bal die vervolgens naast ging. Kort daarop kopte Jacco Smeenk uit een hoekschop van Björn te Raa net over de kruising.

Na rust ging het tempo aan weerszijden wat omhoog en werd de thuisclub enigszins sterker. De eerste kans was echter opnieuw voor Rekken. Na een voorzet van Koen Konniger miste een schot van Merijn Roos de juiste richting. Eén minuut later kopte aan de andere kant Jacco Roerdink een hoekschop van Te Raa duikend langs het doel.

Tien minuten voor tijd kreeg Slaats opnieuw een mogelijkheid. Ook deze keer ging de bal langs de voor Eibergen verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord was voor Rekken bij een vrije trap van Blaauboer. Geheel conform het beeld van de wedstrijd vloog ook deze bal naast het doel.

Daarmee eindigde de wedstrijd zoals hij begon. Conclusie mag zijn dat beide ploegen niets opschoten met het ene punt.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Koen Dollekamp, Dylan Timmerman (46. Ramon ter Maat); Björn te Raa (88. Djoss Smalen), Jacco Smeenk, Tim Oortwijn, Jacco Roerdink; Niels Oortwijn (75. Thijs Rouwmaat), Guus Slaats.