Download nu onze app in de appstore of playstore

Weinig krachtsverschil tussen FC Eibergen en VIOS

Op sportpark De Sonders in Beltrum konden VIOS en FC Eibergen onderling uitmaken wie er poulewinnaar van de voorronde van de KNVB-beker zou worden. Zover kwam het (vooralsnog) niet, het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

 

Bij winst zou óf de thuisclub of de ploeg van trainer Arno Leppink de volgende ronde hebben bereikt. Doordat er na anderhalf uur een remise op het scorebord stond gaat AD’69 nu dinsdagavond bij een overwinning met een marge van minimaal vijf treffers op Sportclub Haarlo naar de eerste ronde. Gebeurt dat niet, dan is VIOS poulewinnaar. Eibergen is in elk geval uitgeschakeld.

 

De bezoekers kwamen al in de zesde minuut op voorsprong, toen de rechtsback van de gastheren in de fout ging en Guus Slaats de bal ongehinderd kon voorzetten op de geheel vrijstaande Robin Klein Gunnewiek: 0-1. Vijf minuten later stond het al weer gelijk. Een middenvelder van VIOS werd geen strobreed in de weg werd gelegd en hij kon vervolgens de bal gemakkelijk in de linkerhoek schieten.

 

Halverwege het eerste bedrijf namen de Eibergenaren weer de leiding. Andermaal was het Slaats die voor de assist zorgde. Zijn vrije trap van links werd in een kluwen van spelers door Jacco Roerdink fraai binnen gekopt: 1-2.

 

In de tweede helft schakelde VIOS een tandje bij en dat leidde al snel tot succes. Een voorzet van rechts bereikte een aanvaller die de bal snoeihard inschoot, 2-2. Ook daarna bleef de thuisclub de betere.

 

Toch ontstonden er geen echt grote mogelijkheden. In het laatste kwartier kreeg Eibergen weer meer grip op de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer.