Download nu onze app in de appstore of playstore

VR1 doet niet wat ze moet doen

(Geschreven door Heleen Blaauw)

Dag trouwe fans, fijn dat jullie elke keer de tijd nemen om over onze technische kunsten te lezen. Zondag 20 september was de dag waar wij en vooral jullie al die maanden naar uit hebben gekeken. Nog nooit heeft onze zomerstop zo lang geduurd. Er werden al andere hobby’s uitgeoefend, zoals tennis, skeeleren en puzzelen. Maar die mooie leren bal is toch echt onvervangbaar. Dus we mochten na al die maanden spanning onze competitieschoenen uit de kast halen en het stof er van afblazen.

De allereerste competitiewedstrijd trapten we gelijk af met een spannende tegenstander; RKSV NEO. Vorig jaar draaiden we beiden bovenin mee. Ergens was onze trainert ook een beetje blij van tevoren, want normaalgesproken was er kermisweekend. En meestal zijn we dan niet op ons fitst… Maar onze Jos had nog een paar kermisrituelen, want ze had de dag ervoor in de middag én de avond een lekkere burger gegeten.

De Indian Summer deed goed haar werk in Borne city, want het was om klokslag 11:00 uur al aardig warm. De uitgeruste gezichtjes maakten al snel plaats voor rode tomatenkoppies. We waren er klaar voor…! Dachten we… We spuwden geen vuur en onze competitieschoentjes hadden nog teveel stof op de zooltjes zitten. Het eerste kwartier zat er nog redelijk pit in, maar na dit kwartier maakte onze adrenaline een beetje plaats voor angstzweet. De vorige bekerwedstrijden tegen tweede klassers gingen zo goed. Waarom nu niet..?

Na een drinkpauze mocht het niet baten en we gingen uiteindelijk de rust in met de brilstand; 0-0. Een beetje teleurstellend, maar wachtend op ons heldere moment.

De tweede helft begon en daar dansten we weer als jonge hertjes in de weide. Hopend op wellicht een wonder of een graspolletje op het kunstgras, zodat de bal met een omweggetje toch in de goede touwen belandde. Met nog 10 minuten op de klok, zette onze trainert zijn geheime wapen in. Daar was ze weer na al die weken. Veerle Lindner, aka Veer, stond in de startblokken om dit team te redden van de eeuwenlange brilstand. Vader Lindner gaf langs de langs een welknikkende vlaggenzwaai, en we konden verder! Met al haar kracht in de schoenen schoot ze zo hard een diepe bal, dat ze even vergat dat we ook met tegenstanders te maken hebben. Zo kwam totaal onbedoeld, maar erg ongelukkig, de bal tegen de tegenstander aan en moest zij met een geblesseerde pols het veld af. We wensen haar heel veel beterschap toe!! Maar toen stonden zij opeens met 10 man in het veld. Na de spelhervatting kwam er al gelijk een corner voor RKSV NEO. Zij hadden wel het vuur in hun ogen wat wij al die tijd misten en stonden klaar voor Monus haar hok, wachtend tot deze corner werd genomen. En toen… wij die niet goed de bal wegkregen, als F-jesvoetbal allemaal op bal afgerend, viel deze toch in de 88e minuut ongelukkig in onze goal…

Helaas sluiten we daarom deze eerste competitiewedstrijd af met 0-1. ‘Gelukkig’ hebben we nog een heel seizoen voor ons en is alles nog mogelijk. Maar dit was wel een flinke domper. It is what it is…
Aanstaande zondag hebben we daarom extra jullie support nodig! Wij zijn om 11:15 uur thuis te aanschouwen. Dus breng vooral je spandoeken en toeters mee. Denk eraan dat maar maximaal 250 mensen zijn toegestaan als jullie komen kijken. Boek dus op tijd je reservering!

~

Quote van de Week van Joy te Morsche:
“Er stonden van die mannen naast ons, die waren heel onpositief!”