Download nu onze app in de appstore of playstore

Vrouwen 1 wint voor de derde keer op rij

(Geschreven door Djara Tshisanda)
 
Zondag 10 november, de dag na Dirtydaddies, 80/90 party en niet te vergeten de verjaardag van onze aanvoerster Ten Elshof. Iedereen lag natuurlijk op tijd in bed en stond om 10.15u fris en fruitig klaar om een wedstrijdje te voetballen.
 
De wedstrijd begon met een goal van onze pupil van de week Lot Lansink. Ze schoot op de goal maar de bal stuiterde tegen de handen van de keeper. Toch wist Lot de rebound te pakken en schoot de bal zo de in de linkerhoek van de goal!
 
Toch begon de wedstrijd, na een prachtgoal van Lot, matig. Na ongeveer vijftien speelminuten viel al de eerste goal. Gwen kreeg op het middenveld de bal in de voeten. Ze speelde haar mannetje uit, legde de bal op ongeveer 20 meter van de goal klaar en schoot hem zo in de kruising. Hier kan een keeper niks tegen doen en de 1-0 die staat! Nagenietend van deze goal, lette we even niet op en viel al gauw de 1-1.
 
Nog vijf minuten voor rust kreeg onze spits Mandy de bal voor de voeten. Ze sprintte hiermee naar de achterlijn. Of het haar idee was om de bal voor te zetten, terug te spelen of toch proberen te scoren weet niemand. Maar de bal vloog op bijzondere wijze de goal in. Helaas zonder VAR of herhaling is het niet mogelijk om terug te halen wat er nou precies gebeurde. Echter was het nu wel 2-1 en gingen we ontspannen de rust in.
 
Na een kopje thee en een instelling deze wedstrijd te winnen begon de tweede helft. Combinaties werden gezocht. Er vonden veel schoten op de goal van de tegenstander plaats, maar de derde goal kwam maar niet. Tot een mooie combinatie van spelers van vrouwen 1 met de meiden van O19. Op het middenveld kreeg Joy de bal, zij speelde de bal op Carmen op links, deze werd doorgetikt op onze Mirjam en zo door op Elin wie de bal met gemak de hoek van de goal liet zien. 3-1!
 
De dames werden nog een aantal keren onder druk gezet, maar De Tukkers wisten niet meer te scoren. De dames probeerden het ook nog, maar tevergeefs.
 
Opgelucht klonk het eindsignaal. 3-1, dat betekent weer drie puntjes erbij en een gedeelde derde plek in de competitie. Joy, Carmen en Elin bedankt voor het meedoen!
 
Volgende week reizen we af naar Tubbergen en staan we oog in oog met de Vrouwen van TVC. De tot nu toe nummer 1 van de competitie. Om 10:45 uur staan we op het veld en zullen we ons best doen drie punten mee te nemen naar Eibergen.