Download nu onze app in de appstore of playstore

VR1 speelt gelijk tegen VIOS Beltrum

“Aaaaaaaaaaaaaaalltijd dat gedoe met buitenspel….”
(Geschreven door aka grensrechter Papa en aka geblesseerde Veerle)
‘Pap help je me even met het stukje schrijven’ vraagt Veer. ‘Is goed maar laten we maar even wachten tot morgen, eerst even stoom afblazen’, antwoord ik….
Na een week quarantaine ivm corona perikelen hadden we er weer zin in om lekker met de Dames mee te gaan. Ik schiet Monus warm en gooi een paar extra hoge ballen om te wennen aan de harde wind. De dames zijn niet zo blij dat Veerle er weer bij is. Die foto’s dat is toch een dingetje voor sommigen…. De wedstrijd begint erg rommelig, het loopt nog niet lekker. Hoe kan het toch dat het de ene keer bijna vanzelf lijkt te gaan en het de andere keer erg stoef loopt? Het middenveld wordt overgeslagen en/of is niet goed aanspeelbaar. Er worden te veel lange ballen naar voren geramd waar vooral Jet gelukkig nog wel voor gevaar kan zorgen.
Langzaam gaan we wat beter voetballen en krijgen we onze “nieuwe” spits Cindy een paar keer in stelling en kan ze de bal goed afleggen. Na de bal goed rond gespeeld te hebben krijgen we vervolgens een vrije trap op ca 40 meter van de goal. Carola krult de bal met wind mee mooi naar de tweede paal waar zus Cindy de bal over de keeper tikt, goal!! Ook de tegenstander is verrast als blijkt dat de grens heeft gevlagd voor buitenspel en de scheids de goal afkeurt. ‘Dat kan nooit’, hoor ik de Dames roepen naar de scheids, maar dat heeft natuurlijk geen zin. Dat kan hij vanaf 40 meter ook niet goed beoordelen, bedenk ik me.
Even later scoort Cindy twee keer! Eerst een mooie combinatie met Gwen en Jet waarna Cindy de bal met al haar ervaring rustig aanneemt en in de goal ramt. De tweede is kappen, draaien en schieten vanaf de 16, BOEM. Verdiend gaan we met 2-0 de rust in hoewel ook Beltrum een paar keer goed van zich af bijt met 2 ballen op de lat. ‘Goed gevlagd Johan’ zegt Cindy in de rust tegen me. `Goed gespitst’ zeg ik en met een goed gevoel gaan we rusten.
Na rust gaan we te veel achterover leunen en de bal tegen de wind in rossen. Beltrum krijgt steeds meer moed en zet met hulp van de wind veel druk. We houden 20 minuten nog redelijk makkelijk stand maar dan scoort Beltrum, 1-2. Als dat maar goed gaat..
In de 25e minuut gaat het mis. Ik vlag voor buitenspel maar de scheids laat door spelen. Kort daarna wordt er gescoord 2-2. Ik blijf met de vlag omhoog staan en haal mijn schouders op naar de scheids. Je hebt al meerdere keren ten onrechte gevlagd roept hij over het veld. Natuurlijk kan ik me vergissen maar ik was heel zeker van mijn zaak. Hoe kun jij dat nou zien vanaf die afstand man en je had die andere grens moeten negeren bij onze goal, wil ik terug roepen, maar gelukkig kan ik me inhouden. Enkele dames roepen wel naar de scheids ‘kom op man’ of zoiets.
Na de 2-2 gaan we weer iets beter spelen maar het wordt wel iets onvriendelijker in het veld. Bij de eerst volgende buitenspelbal vlag ik zo fanatiek dat de vlag van de stok af vliegt en met de wind 5 meter verder terecht komt. Daar sta ik dan met een stokkie omhoog. Gelukkig is er geen publiek bij bedenk ik me. Maar de bal komt bij Monus terecht en we voetballen gewoon door. Daarna appelleren Djara en Carola 2 keer fel voor buitenspel waarbij ik niet vlag. Een keer zitten ze er zeker naast en hadden ze eerder in moeten stappen. De tweede keer denk ik, oeps ik zag de bal zo snel niet vetrekken, maar ik denk dat ze gelijk hadden. We zullen het nooit weten…Ik beide gevallen schud ik overigens resoluut nee en ze spelen goed door.
Na een goede combinatie op het middenveld wordt invalster Elin weggestuurd en gaat alleen op de keeper af. De keeper komt heel vroeg uit en Elin schuift de bal laag langs de keeper richting goal. De keeper duikt en heeft de bal vast 3 meter buiten de 16! Hands roepen de dames en de scheids geeft een vrije trap. Dan moet je ook een kaart geven Scheids roepen ze. Ik denk dat ze gelijk hebben maar dat gebeurt niet. Helaas gaat de vrije trap van Joske net over. Carmen valt nog even goed in maar het blijft 2-2.
Na de wedstrijd worden snel de VAR beelden van Sanne bekeken en hoewel het vanuit deze positie heel moeilijk te zien is, concluderen we dat de goal ten onrechte is afgekeurd. Ook vinden we al snel een site op internet waar staat dat de keeper rood had moeten hebben. Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen! ‘Zoek maar een andere grens want de scheids negeert me toch’ roep ik in een opwelling tegen de speelsters. Buitenspel afschaffen mag van mij ook!
De volgende dag evalueren Veerle en ik rustig de wedstrijd. We concluderen dat we het uiteindelijk zelf zover hebben laten komen. We hadden door moeten drukken en de energie die we in gemopper stoppen moeten gebruiken om een stap extra te zetten. Dan hadden we met 4-0 gewonnen! Laten we hopen dat dit in het vervolg bij ons allemaal lukt. Veerle gaat in ieder geval vanaf de kant het goede voorbeeld proberen te geven. En natuurlijk zijn we er de volgende keer weer bij: Samen lachen, samen huilen, samen sterk!!
~
Quote van de Week van Carola ten Elshof:
Joske Roerdink: “Ik had wel een lichte verhoging…”
Carola ten Elshof: “Ohja, 37,1?”