• Competitie, vierde klasse B, zondag 21 november 2021. Hoeve Vooruit - FC Eibergen 0-3 (0-3). Scoreverloop: 13. 0-1 Bas ten Hagen, 20. 0-2 Stein Vrieze, 45. 0-3 Jacco Roerdink (pen.)

  Tegen een matig Hoeve Vooruit maakte FC Eibergen vooral in de eerste helft een vrij overtuigende indruk. Daardoor stond de eindstand al halverwege de strijd op het scorebord: 0-3.

  De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam er vrijwel direct uit de aftrap. De bal belandde bij de rechterflankspeler van de thuisclub, maar hij schoot voorlangs. Eibergen nam daarna het heft in handen. Al vrij snel schoot Stein Vrieze aan de rechterkant in het zijnet.

  Kort daarop was het raak. Boonk liet op rechts op snelheid zijn directe tegenstander de hielen zien, waarna zijn afgemeten voorzet door Bas ten Hagen hard tegen de touwen werd geschoten: 0-1. Vrieze was na een assist van Ten Hagen vervolgens dicht bij de tweede Eibergse treffer, maar hij stuitte op de voeten van doelman Luc van den Broek.

  De opluchting aan de kant van de oranjehemden duurde niet lang. De gastheren kwamen er nog wel een keer uit, maar meer dan een slap schot leverde dit niet op. In de 20e minuut gaf andermaal Ten Hagen een hoge voorzet van links, die door Vrieze van dichtbij eenvoudig kon worden ingekopt, 0-2.

  Eibergen bleef daarna domineren, maar toch kregen de gastheren de beste mogelijkheid. Vanaf links vloog er een hard schot richting de kruising van de bezoekers. Keeper Sam Pierik kreeg er nog net zijn vingers tegenaan, waardoor het een hoekschop werd. Deze leverde niks op.

  In blessuretijd viel al min of meer de beslissing. Bij een warrige situatie voor het doel van Hoeve Vooruit beroerde een verdediger de bal, waarna de uit ’s Heerenberg afkomstige jonge arbiter een strafschop toekende. Vanaf elf meter wist Jacco Roerdink wel raad met dit buitenkansje: 0-3.

  Nadat er van speelhelft was gewisseld ging het niveau zienderogen achteruit. Pas na een uur spelen viel er weer iets te beleven: Na een assist van de rechterkant vuurde Boonk op doel, maar hij zag de bal net naast gaan.

  In de 70e minuut kwam Eibergen niet slecht weg. Bij een snelle counter van de Hoevenaren bracht de uitgelopen Pierik een aanvaller ver buiten het strafschopgebied ten val. Menige arbiter zou er de rode kaart voor hebben getrokken, maar waarschijnlijk omdat er zich nog enkele Eibergse verdedigers in de buurt bevonden bleef het bij geel.

  Vervolgens had Boonk de marge moeten vergroten tot vier treffers. In de spitspositie draaide hij fraai weg van zijn tegenstander, maar vervolgens lukt het hem niet om Van den Broek te passeren. Hoeve Vooruit moest daarna met tien man verder na rood voor middenvelder Dany Sak, die een forse en onnodige overtreding maakte op het middenveld.

  In de rommelige slotfase deden de gasten nog een keer van zich spreken. Net buiten het strafschopgebied produceerde Rashid Tutumlu een prachtig krommend schot, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de kruising en de doellijn het veld weer in.

  Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Daan Damveld, Jacco Roerdink, Jasper Roerdink, Tim Wonnink, Björn te Raa, Dave Visser, Ramon ter Maat (82. Nauk Penterman); Sverre Boonk (82. Mylan Weeber), Stein Vrieze (31. Rashid Tutumlu), Bas ten Hagen (64. Guus Slaats).