Download nu onze app in de appstore of playstore

VOLKOMEN ONNODIGE NEDERLAAG FCE

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Tegen het vooraf hoog ingeschatte Reünie deed FC Eibergen zichzelf flink te kort. De thuisclub ging uiteindelijk met de winst aan de haal na een treffer via een presenteerblaadje: 2-1.

 

Reünie begon zoals verwacht zeer aanvallend. In de 9e minuut was het bij de eerste de beste goede aanval raak. Na een voorzet van rechts van Jan Bisperink kopte goalgetter Jorn Geerligs van dichtbij onhoudbaar raak.

Dat vroege doelpunt leek de thuisclub enigszins in slaap te sussen. Eibergen kwam al snel beter in de wedstrijd en deed qua combinatievoetbal niets onder aan de gastheren.

Toch kwamen de gasten goed weg toen na 23 minuten spelen Geerligs zijn schot knap door doelman Davey Stokkers – die even later opnieuw met een liesblessure gewisseld moest worden – over de lat zag getikt.

De bezoekers probeerden het intussen ook, maar speelden voorin weinig klaar. Dat veranderde kort voor rust. Van links nam Guus Slaats een vrije trap en bij de indraaiende bal was de mee naar voren gekomen verdediger Daan Voortman attenter dan Reünie-keeper Niels Janssen: 1-1.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De strijd was aardig in evenwicht, waarbij de gasten bij tijd en wijle goede combinaties op de grasmat legden. Dat resulteerde na een uur spelen in een dijk van een mogelijkheid voor Bas ten Hagen. Met alleen nog Janssen voor zich joeg hij de bal een meter over het doel.

Kort daarop ontsnapten de Eibergenaren. Deniz Gedik speelde zich vanuit de draai knap vrij en miste het doel van Eibergen maar net. Even later was het toch raak. De verder goed spelende verdediger Jacco Roerdink verslikte zich volkomen en legde de bal zo voor de voeten van aanvaller Mark van Donkelaar. Hij maakte geen fout en tekende moeiteloos de 2-1 aan.

Op zoek naar de gelijkmaker namen de bezoekers daarna het heft weer in handen. Veel kwam hier echter niet uit voort. Het was opnieuw Ten Hagen die nog een keer dicht bij een treffer was. Na een schot van Slaats werd zijn schot uit de rebound ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Het slotakkoord was voor Reünie. Vlak voor tijd kwam er een goede actie uit de voeten van de jeugdige invaller Emiel Mogezomp. Zijn inzet werd stijlvol door Sam Pierik gepareerd.

Al met al een teleurstellend resultaat voor de blauwhemden in een duel waar beslist meer in had gezeten. Zodoende werd er kostbaar puntverlies geleden.

Scoreverloop: 8. 1-0 Jorn Geerligs, 39. 1-1 Daan Voortman, 69. 2-1 Mark van Donkelaar.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers (26. Sam Pierik); Daan Damveld, Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu; Björn te Raa, Ramon ter Maat (88. Jasper Roerdink); Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Bas ten Hagen (84. Stijn Harbers).