Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 zet pover HSC’21 gemakkelijk opzij

Op een zonovergoten sportpark Groot Scholtenhagen was “Het Hoofdveld” vanmiddag het decor van de clash tussen HSC’21 3 en FC Eibergen 3. De gastheren zijn langzaam maar zeker wat afgegleden naar de onderkant van de middenmoot. Eibergen is nog steeds in de race om de bovenste plaats en was aan zijn stand verplicht vanmiddag de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 90 minuten voetbal keerde Eibergen met een 0-5 overwinning huiswaarts.

Na tussen de kunstgraszoden een parkeerplaats gevonden te hebben kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Onno Peppink sloot wat later aan aangezien hij in Doetinchem als gastspeler acteerde bij het tweede. Door een uitgelopen vergadering liep Ramy Abou Shady bijna zijn basisplaats mis, ware het niet dat beide coaches hem gratie verleenden. Aangezien de groundsman van HSC’21 op vakantie bleek, moesten tussen alle graspollen door (zie bijgevoegde foto ter visualisatie) afgetrapt worden, het duurde niet lang voordat de eerste kansen zich aandienden. Henk Klumper joeg goed door en manoeuvreerde zichzelf in een één op één situatie met de Haaksbergse doelman. Hij omspeelde hem kinderlijk eenvoudig, waarna bleek dat hij aan het bezuinigen is op onderhoud aan zijn vizier, hij miste namelijk jammerlijk. Thije Harbers wist een slechte bal van de keeper om te toveren tot de eerste treffer van de dag. Van 25 meter volleerde hij de bal hoog over de doelman heen in het doel, 0-1. Guido van Lieshout had bij de eerste poging net als Henk geen geluk, hij raakte de lat voordat hij bij zijn tweede inzet wel het net wist te vinden. Een keurige lage voorzet van Ramy Abou Shady vanaf links achter de verdediging langs was een gemakkelijke inschuiver voor Guido, voor zover er op dit veld van gemak gesproken kan worden dan. Vlak voor rust wist Josha Lansink met een lange bal wederom Guido te bereiken, die niet faalde en aantekende voor de 0-3 ruststand.

“Anders zijn zo alle zitplaatsen op het terras al bezet”

Na de thee, die met 23 graden gevoelstemperatuur toch zijn functie een beetje verliest, was het meteen weer raak. Guido maakte de hattrick compleet door met een solo actie de zestien meter binnen te wandelen en klinisch af te werken, 0-4. Nadat ook Richard Temmink zijn goaltje had meegepikt op aangeven van Kevin Heubach liet de thuisploeg het duidelijk lopen (0-5). Het ging zelfs zo ver dat een aantal spelers het welletjes vonden en opteerden om de wedstrijd vroegtijdig af te blazen, “anders zijn zo alle zitplaatsen op het terras al bezet” klonk het over het veld. Uiteraard werkte zowel de scheidsrechter als Eibergen hier niet aan mee, en ook de overige teamgenoten vonden dit wat te ver gaan. 20 voetbaltechnisch gezien hele slechte minuten volgden, waarbij Eibergen toch een aantal grote kansen nog om zeep wist te helpen. Josha Lansink, Ramy Abou Shady en Joris Wansing misten allen oog in oog met de doelman. Een schot van Richard Temmink vloog nog vlak langs de paal maar de score bleef steken op 5.

Door de gestaakte wedstrijd van VV Haaksbergen tegen HAarlo (wegens wanordelijkheden) pakt Eibergen de koppositie weer terug. Één punt telt de voorsprong met nog een wedstrijd tegoed. Tijdens het kermisweekend wacht het bierteam uit Markelo, dat vanmiddag de rode lantaarn over heeft gedragen aan FC Eibergen 4. Aftrap: 15:30 uur op Sportpark de Bijenkamp, komt dat zien!

De groundsman was blijkbaar met vakantie