Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 zet hekkensluiters opzij zonder écht te imponeren

Vorige week begon het derde een reeks van twee wedstrijden tegen de hekkensluiters van de competitie. Tegenstanders Markelo en zusterteam FC Eibergen 4 hebben het gehele seizoen al om beurten de rode lantaarn in bezit. Een opmaat voor kwalitatief goede en doelpuntrijke wedstrijden zou je zeggen. Slechts één van deze twee bleek na beide wedstrijden waarheid.

In het kermisweekend moest als eerste Markelo opdraven naar de Bijenkamp maar, waren ze er wel? Een degelijke warming up bleek niet aan hen besteed, ze kwamen dan ook 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd het veld op om een paar ballen over de ballenvangers te torpederen. Met tien minuten stonden ze dan ook op geruime achterstand. Guido van Lieshout schoot eerst twee keer raak op aangeven van eerst Onno Peppink met een lange bal en daarna door eigen verdienste, 2-0. Meteen daaropvolgend was het wederom Guido van Lieshout, die de bal zo inschoot dat de verdediger niet anders kon dan met een sliding proberen een derde treffer te voorkomen. Hiermee werkte hij de bal, die anders toch wel in over de lijn was beland, in eigen doel, 3-0.

Na de eerste storm keken de tegenstanders al met een schuin oog naar het aantrekkelijke terras. Eibergen wist hier van te profiteren door een goede voorzet van Ramy Abou Shady, die door Benno Abbink uitstekend werd gepromoveerd tot de 4-0. Nog voor rust was het opnieuw Guido van Lieshout die de score op 5-0 wist te zetten, wederom op aangeven van Ramy Abou Shady.

Na rust kwamen er een aantal verse krachten in het veld, een van deze verse krachten kon direct de strafbank op. Na een onnodige charge van achteren had  Nick Scholten meteen prijs, met een gele prent op zak kon hij het veld tijdelijk verlaten. Toen hij er weer in mocht wist hij bijna direct een tweede kaart te verzamelen, maar de scheidsrechter spaarde hem. De sfeer in het veld werd wat grimmiger en een van de geagiteerde Markeloërs kon zich niet beheersen en kreeg de rode kaart gepresenteerd (Ja Nick, baas boven baas). Vanaf dat moment zat de wedstrijd volledig op slot en wist Eibergen nog slechts één keer te scoren toen Guido van Lieshout na een wisselbeurt weer in het veld kwam, en de eindstand op 6-0 bepaalde.

Een over het geheel gezien zeer matige wedstrijd met toch flink wat doelpunten, al had de score ook dubbel zo hoog kunnen en misschien wel moeten zijn. Dit kunstje besloot het derde afgelopen zaterdag maar eens dunnetjes over te doen tegen het FC Eibergen 4. Wederom een matige wedstrijd, maar wel dubbele cijfers voor de eerste keer in het seizoen.

De eerste zomerse zaterdag van het seizoen was het decor voor de tweejaarlijkse broedertwist tegen het vierde. Een wedstrijd waarin altijd op het scherpst van de snede gevoetbald wordt. Het duurde niet lang voordat het derde op voorsprong kwam, na een kwartier “voetballen” was het Thomas Wansing die de ban wist te doorbreken. Benno Abbink  zette met een geweldige Iniesta achtige aanname Josha Lansink vrij voor doel, hij schoot de bal op de linkerpaal maar Thomas Wansing stond paraat om de klus te klaren, 1-0. Kort daarna bracht Josha Lansink Guido van Lieshout in stelling die met een geweldige lob keeper Bas Boers wist te verschalken en de score daarmee verdubbelde. Een soortgelijke uitvoering met de zelfde acteurs, maar nu uit een vrije trap, was de opmaat voor de 3-0.

Even leek het vierde terug te komen door een ogenschijnlijk gemakkelijk te keren vrije trap van Martijn van der Meer, die door doelman Dennis Scholten verkeerd ingeschat werd, 3-1. Niet was echter minder waar. Uit een corner van Thomas Wansing wist Benno Abbink raak te schieten en na een bal van de zijlijn van Guido van Lieshout wist Thomas Wansing met buitenkant rechts via de rechterpaal het vierde de das om te toen met de 5-1, en het was nog maar rust.

In de tweede helft vielen de doelpunten nog steeds als rijpe appelen. Een onterecht verkregen strafschop werd door Josha Lansink opgezet, hij schoot nagenoeg door het midden maar in de rebound wist hij de bal hard in de kruising te schieten voor de 6-1. De zevende treffer kwam op naam van nota bene Mark Krooshof, die uit een corner van Ramy Abou Shady raak wist te schieten. Na een paar mislukte vrije trappen die in de muur belandden, was het Thije Harbers, die zijn brakheid van de “Bataborrel” eindelijk te boven leek, die wist te scoren op aangeven van Mark Krooshof. Hij draaide mooi weg bij zijn tegenstander en schoot technisch gezien perfect in de korte hoek.

De dubbele cijfers kwamen in zicht en Guido van Lieshout schoot van 20 meter een boogbal, wat een voorzet leek maar later door hemzelf als schot bestempeld werd, perfect in de verre hoek. Het tiende doelpunt was ook voor zijn rekening, een voorzet vanaf links door Ramy Abou Shady wist hij achter de keeper te werken. Een laatste treffer was er voor Mark Krooshof, die na een goede individuele actie van Thomas Leinweber vanaf de rechterflank raak wist te schieten voor de 11-1.

Zo gigantisch veel doelpunten maar van goed verzorgd voetbal, goed combinatiespel of gemakkelijke oplossingen zoeken was geen sprake. Tegen deze tegenstanders kom je er mee weg en zorgt de individuele klasse en bevliegingen van spelers voor de doorslag. Er komen nog een aantal tegenstanders waarbij dit zeker niet voldoende zal zijn voor een overwinning. Komende dinsdag bijvoorbeeld tegen de Grolse Boys, winnen van rivaal om de titel met 11-2 om vervolgens tegen het bierteam uit Markelo 3-2 te verliezen. Dat kan geen zuivere koffie zijn. Komende dinsdag dus; 20:15 uur op Sportpark de Bijenkamp. Komt dat zien!