Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 zet demmarage in na zege op Grolse Boys

Afgelopen dinsdagavond stond een toch wel beladen wedstrijd op het programma tegen de Grolse Boys. Een week eerder hadden zij de nummer twee Haaksbergen met maar liefst 11-2 huiswaarts gestuurd, waardoor er toch een aantal klamme Eibergse handjes aan de aftrap verschenen. Een gedeeltelijk eerste elftal opstellen door de heren uit Groenlo en een zege was alles behalve gesneden koek voor het derde.

Een viertal eerste elftalspelers verscheen uiteindelijk aan de aftrap, een pittige uitdaging maar zeker geen onneembare vesting voor de manschappen van Dinand Lansink, die op zoek was naar de achtste overwinning op rij. Het eerste deel van de wedstrijd waren beide elftallen op zoek naar de spitsen, die nog lastig te vinden bleken. De standaardsituaties zouden deze wedstrijd het verschil gaan maken. Uit een strak genomen corner van Ramy Abou Shady kopte Josha Lansink bij de eerste paal krachtig in voor de 1-0. Lang kon het elftal niet genieten van de verdiende voorsprong, een communicatiefout achterin tussen Onno Peppink en Lloyd van de Kraats na een ongelukkig weggewerkte bal van Jordy Bomers leidde de 1-1 in, doelman Guido van Lieshout kon geen redding meer brengen.

In de tweede helft werd de strijd op het veld alleen maar groter en Eibergen vond al snel de voorsprong die het verloren had weer terug. Opnieuw was het Josha Lansink, die in de kluts uit een corner de bal in het doel wist te schieten, 2-1. Niet veel later pakte Nick Scholten zijn zevenenveertigste gele kaart van het seizoen door een ietwat ongelukkige doch nare charge van achteren. Met tien man was het overleven geblazen en de bezoekers roken bloed. Mark Krooshof schoffelde daarom ondertussen op de achterlijn maar een roodhemd onderuit, waarna opmerkelijk niet hijzelf maar het slachtoffer met een gele kaart kon vertrekken wegens commentaar op de leiding. En zo stonden ook de Grolse Boys met tien man op het veld. Wederom wisten zij echter langszij te komen door de 2-2 binnen te schieten.

Maar zoals het derde dit seizoen al vaker heeft bewezen beschikt het over een gigantische veerkracht en zo ook vandaag. Uit een vrije trap van bijna 30 meter schoot Onno Peppink met een streep raak in de kruising zoals ik deze nog niet vaak van een voet van een laatste man heb zien komen, ongekend! 3-2 met nog een kleine tien minuten te spelen, de sfeer op het veld werd wat grimmiger en al snel was er nog een vrije trap, dit maal opgezet door Ramy Abou Shady. Hij wist bij de tweede paal Joris Wansing in stelling te brengen die dacht aan te tekenen voor zijn eerste doelpunt van het seizoen door in de verre hoek te koppen. De treffer werd echter geannuleerd doordat de grensrechter buitenspel constateerde, wat volgens alle elf Eibergen spelers absoluut niet had gekund. Hierdoor werd de eindstand geen vier, maar drie tegen twee.

Een geweldige doordeweekse overwinning waardoor Eibergen op het moment van schrijven 4 punten voor staat op Winterswijk, 6 op Blauw Wit en 7 op Haaksbergen, met nog een tweetal wedstrijden tegoed. De eindsprint is ingezet en met nog zes wedstrijden te gaan ziet het er gewoon heel goed uit voor het derde. Volgende tegenstander: SP Haarlo, Zaterdag 5 mei 14:00 uur op sportpark De Berkel, komt dat zien! Zelf zal ik daar helaas niet bij zijn, en ook niet bij de overige wedstrijden. Ik hoor het mezelf zo zeggen; “We worden toch nooit drie wedstrijden voor het einde kampioen”, alvorens ik de vakantie naar Australië boekte. Concurrenten die punten morsen als een dreumes die voor het eerst een beker drinken vast probeert te houden en een Eibergs elftal dat gewoon week in week uit ijzersterk presteert als echte profs, wie rekent daar wel op?