Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 wint van stug HSC’21, Henk Klumper geëerd

Afgelopen zaterdag was alles behalve een mooie dag, totdat de klok 15:00 uur sloeg. Met spandoeken, rookpotten, vuurwerk en een erehaag werd jubilerend spits Henk Klumper luid onthaald op het wedstrijdveld. 50 jaar voetbal en tevens 58 lentes jong deze dag, wat een cijfers! En dat hij nog fris en fruitig is bewees hij andermaal door een fantastische assist af te leveren waaruit uiteindelijk het winnende doelpunt gescoord zou worden, 3-2.

In de stromende regen werd om 15:30 uur de bal aan het rollen gebracht. Eibergen kwam wat lastig uit de startblokken maar wist toch als eerste de score te openen. Een voorzet van ondergetekende belandde tussen Guido van Lieshout en de linksback van de tegenstander. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en volleerde de bal vakkundig over de eigen doelman. Hiermee tekende hij aan voor alweer zijn derde(!) eigen treffer tegen ons elftal, 1-0. Sensatie alom en de assistent-scheidsrechter van dienst sprak daarop de legendarische woorden: “Misschien wordt het tijd voor hem om een huisje in Eibergen te zoeken”.

HSC’21 liet zich echter niet kisten en kwam sterk terug. De defensie in een fout dwingend voetbalde het zich een weg naar voren. Gelegenheids linksback Thomas Wansing werd daarbij in verlegenheid gebracht toen hij een matige terugspeelbal niet goed kon verwerken, waardoor zowel hij als doelman Dennis Scholten te laat waren om redding te brengen op de inzet van de Haaksbergse spits, 1-1. Nog geen 10 minuten later was het wederom raak voor de tegenstander, ditmaal van links wist de flankspeler de bal tegen de netten aan te schieten en bepaalde hij de ruststand op 1-2.

Tijdens de thee werd duidelijk dat zowel Joris Wansing als ondergetekende met motorproblemen kampten, waardoor zij nog voor rust gewisseld dienden te worden. De opties voor keuzeheer Dinand Lansink waren schaars en hij besloot daarom het voorlopig te laten voor wat het was. Dit betaalde zich vrij snel uit doordat een snel genomen vrije trap van Melvin Lansink voor de voeten van Guido van Lieshout belandde. Deze rondde keurig af waardoor de stand wederom gelijk was, 2-2. Luttele minuten daarna was dan eindelijk het verlossende doelpunt daar. Jubilerend spits Henk luisterde zijn voetbalfeest op met een puike assist op wederom Guido van Lieshout, die voor de tweede maal deze wedstrijd aan kon leggen en weer niet faalde. 3 tegen 2 en nog vijftien minuten te spelen. HSC’21 nam alle risico’s en aan beide kanten kwamen nog kansen op een doelpunt maar gescoord werd er tot vreugde van Eibergen niet meer.

Een geweldige middag op zowel sportief als prestatief gebied, waarbij dit laatste eigenlijk meer voor Eibergen dan voor HSC’21 geldt. Alhoewel, de bezoekers deden absoluut niet onder voor het stroef startende Eibergen ,chapeau!

Volgende week speelt het derde wederom thuis, dan komt Haarlo op bezoek, eveneens een goede bekende van Henk. Aftrap, 15:30 uur, sportpark de Bijenkamp. Zien we u dan?