Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 wint moeizame wedstrijd “tegen zichzelf”

Afgelopen weekend werden de spelers van het derde eindelijk weer van stal gehaald voor een potje tegen het laag geklasseerde Ratti. Na een zelfs voor kelderklasse begrippen dramatische wedstrijd kon het elftal opgelucht adem halen, 2-1.

Ondanks de extreem lange rustperiode voorafgaand aan de wedstrijd (3 maanden!) is de lappenmand van het derde nog altijd rijkelijk gevuld. Desondanks betraden gelukkig nog 11 spelers veld 2 van de plaatselijke FC. Of nou ja veld, zonder de vrijwilligers tekort te doen had het meer weg van  een knollentuin. Een pass over tien meter stuitte onderweg minstens 2 keer op wat het spel absoluut niet ten goede kwam. De eerste helft was van verzorgd voetbal dan ook geen sprake. Meerdere malen werd van achteruit gekozen om op te bouwen maar al snel bleek dit een onmogelijke opgave en werd omgeschakeld naar de lange bal (ook wel bekend als het bloemkolen voetbal). Dit bleek, wanneer de passes aankwamen, een effectievere methode. Guido van Lieshout wist na een lange vrije trap van Onno Peppink met zijn linker de bal achter de sterk acterende Kranenburgse doelman te plaatsen voor de openingstreffer, 1-0. Bij nog twee lange ballen van achteruit en een aantal voorzetten vanaf de flanken wist Eibergen gevaarlijk te worden, alleen een verdubbeling van de score zat er nog niet in. Van Lieshout wist met een omhaal nog rakelings langs de paal te schieten maar daar bleef het vooralsnog bij. Voor Ratti kwam er nog een opgelegde kans aan het einde van de eerste helft, de twee centrale mannen bij het derde kregen de bal in de kluts niet in het gareel waardoor de spits vrij baan naar het doel kreeg. Gelukkig schoot hij (waarschijnlijk vanwege een polletje) hoog over vanaf 6 meter.

Na de thee was het devies om vooral rustig te blijven en de lange bal te hanteren, aangezien het eigen spel spelen hier niet ging werken. Al snel wist van Lieshout na een goede pass van Thomas Wansing zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, 2-0. Het spel golfde op en neer met vooral veel hoge ballen, wat dat betreft had het voor de toeschouwers meer weg van een tenniswedstrijd. Aan beide kanten viel de bal zo nu en dan gevaarlijk over de laatste linie heen, alleen de spitsen waren niet bij machte om het leer in de touwen te schieten. Althans, dat was bij Eibergen zo.

Door een timingsfout van Onno Peppink, die niet geheel lekker in de wedstrijd zat, kon de Kranenburgse spits de bal over gastdoelman Thijs Middelhuis heen lobben, 2-1. Een twee-tegen-een situatie mondde nog uit in een opgelegde kans voor Nick Scholten, hij maaide keurig onder de bal door tot frustratie van zijn medespelers. Gelukkig was daar Guido van Lieshout, die voor nagenoeg open doel het klusje wel zou klaren, maar nee, ook hij stond er niet goed voor en werkte de bal naast het doel. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 2-1.

Volgende week een uitwedstrijd tegen het altijd verraderlijke EGVV. De aftrap staat gepland om 13:30 uur op Sportpark De Benneker in Gelselaar. Komt dat zien!