Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 verslikt zich in Haaksbergse sloopploeg, eerste verlies sinds maart

Afgelopen weekend stond een lastige uitwedstrijd op het programma, VVH4 dat momenteel op de vierde plaats staat was gastheer op een koude zaterdagmiddag. Bij winst zou het derde de afstand tot de concurrentie naar ongekende hoogtes brengen, bij verlies zou de strijd voor het “Herbstmeisterschap” nog maar eens aangewakkerd worden. Na 90 minuten voetbal keek Eibergen tegen het eerste verlies sinds maart(!) aan, 3-2.

“Vuile meters maken”, ”Tot het gaatje gaan” en “Leave no man behind” zijn zomaar even wat kreten die dit seizoen in het veld keurig nageleefd worden bij het derde, buiten het veld echter….. Ondergetekende stelde zich maar weer eens op in teambelang en ging vlak voor vertrek een aantal warme jassen regelen voor de reserves van de dag. Het elftal had hier blijkbaar geen boodschap aan en vertrok zonder de Barmhartige Samaritaan richting Haaksbergen. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en hoefden er geen postduiven aan te pas te komen om een der bolides rechtsomkeert naar de bijenkamp te laten maken. Eind goed, al goed.

Er werd ook nog gevoetbald, althans, door de tegenstander. Eibergen leek het eerste halfuur stuurloos met Tim Lansink als invallende kracht voor de in de lappenmand verkerende Onno Peppink. Ook coach Dinand Lansink was wegens trieste omstandigheden niet aanwezig waardoor Robert van der Veen nog maar eens de honneurs waarnam. In dit halfuur kreeg het derde dan ook een mokerslag te verduren, 3 tegengoals in luttele minuten, waarbij glijpartijen en mis getimede schoten de treffers inluidden. Als klap op de vuurpijl werd Lloyd van de Kraats met een gele kaart richting strafbank gestuurd, zijn slachtoffer kon ook zijn aftocht maken na een verbale charge richting de overigens uitstekend fluitende KNVB arbiter Onno Rouwenhorst.

Pakjesavond was nog een week te gaan maar op Veld 2 te Haaksbergen al volop aan de gang, dit wekte ook de interesse van de Goedheiligman zelf die nog even langsliep om het debacle te aanschouwen. Vlak voor rust een lichtpuntje, Thomas Wansing werd weggestuurd door Richard Temmink en bleef uiterst koel voor de Haaksbergse Sluitpost, omspeelde hem en schoot raak, 3-1 en op naar de Thee.

Na rust leek het roer weer te functioneren en Eibergen voetbalde onder de drukt uit. Haaksbergen voelde dat het derde grip op de wedstrijd kreeg en reageerde door felle charges en toch wel aardig grove overtredingen uit te delen. Één van deze overtredingen was zo heftig dat de leidsman niet anders kon dan de rode kaart te trekken, al protesterend verliet de aanstichter het veld. Josha Lansink moest door dit gedrocht van een tackle het veld noodgedwongen verlaten met wat achteraf een gekneusde knie bleek. Tegen 10 man kreeg Eibergen meer en meer ruimte en de bijbehorende kansen lieten niet lang op zich wachten, de aansluitingstreffer echter wel. Deze viel pas in de 85e minuut na een mooie aanval over veel schijven. Richard Temmink stuurde Guido van Lieshout weg die op zijn beurt af kon geven op Henk Klumper, die aan tekende voor zijn tweede treffer van het seizoen 3-2.

Gezien de tweede helft maakte Eibergen zeker aanspraak op een punt maar een derde treffer kwam er niet. De eerste verloren wedstrijd van het seizoen was daarmee een feit en het derde is daarmee voorlopig even koploper af gezien de monsterscore van Blauw Wit in Markelo (0-12 red.). Volgende week thuis tegen de jonge helden uit Winterswijk, aftrap 15:30 uur op sportpark de Bijenkamp. Komt dat zien!