Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 stelt derde plek veilig na winst op Haarlo

In het weekend van de voorlaatste speelronde was het in en tegen Haarlo waar Eibergen de drie punten moest ophalen. Bij winst zou het de derde plek veilig stellen daar FC Winterswijk 4 een wedstrijd meer gespeeld heeft met evenzoveel punten. Plaats van handelen: Sportpark De Berkel te Haarlo.
 
Op het achterste veld, niet te verwarren met de weilanden van de plaatselijke agrariërs, werd het altijd beladen duel tussen Haarlo en “FC Henk” afgewerkt. De warming up was al op de fiets begonnen en eenmaal op het veld wierp dit meteen zijn vruchten af. Al snel had Eibergen de overhand op het veld en werd het gevaarlijk voor het doel. Melvin Lansink kon vanaf de linkerkant uithalen maar raakte de onderkant van het aluminium waardoor de bal bij Thije Harbers belandde, die schoot de bal niet helemaal correct in maar het grabbelen van de doelman promoveerde het schot tot doelpunt, 0-1 en tevens zijn eerste treffer van dit seizoen. Het derde bleef hoog druk zetten en al snel werd de score verdubbeld door aanvalsleider Henk Klumper, die in de staart van de competitie langzaam zijn oude vertrouwde vorm weer terug lijkt te krijgen. Een subtiele pass van Melvin Lansink bracht de voormalig topspits in stelling, hij schoot de bal feilloos met een streep laag in de linker hoek, 0-2. Voor het rustsignaal klonk kwam Mark Krooshof ook nog even buurten voor de goal, met een geweldige loopactie vanuit het middenveld sneed hij als een warm mes door de boter door de defensie heen. Een nachtmerrie voor elke verdediger aangezien ook de afronding puntgaaf bleek te zijn, en de bal in de kruising buiten bereik van de doelman vloog, 0-3 en tevens rust.
 
Het tweede bedrijf nam Eibergen iets gas terug wat in eerste instantie geen problemen opleverde. Haarlo probeerde mondjesmaat een aanval op te zetten maar sterkhouders Mark Elschot en de niet geheel okselfrisse Daan Damveld wisten het elftal pas aan het draaien te krijgen toen ook de jeugdige spits Stan Harmsen in de ploeg kwam. Alsof de verdediging van Eibergen koffiepauze aan het houden was kopte hij na een fantastische loopactie de bal in de kruising, 1-3. Even leek een herhaling van vorig seizoen in de maak, toen Eibergen een 0-3 voorsprong bijna uit handen gaf door Haarlo nog twee keer te laten scoren. De buitenspelval zorgde er echter voor dat de doelpuntenmaker van Haarlo niet een tweede, bijna identieke actie als treffer mocht bijschrijven. De druk van de gastheren bleef daarna toenemen in de hoop op een resultaat, Guido van Lieshout maakte aan die hoop al snel een einde door vanaf een metertje of 25 de bal in een één-op-een situatie om de goalie heen te krullen en de eindstand van 1-4 op het bord te zetten.
 
De kampioen in de competitie is verrassend genoeg niet FC Winterswijk 5 geworden. FC Winterswijk 4 heeft met winst op het zusterteam hun kampioensfeestje bedorven, aangezien Haaksbergen 4 met 15-0 over FC Eibergen 4 heen walste, mogen zij zich nu officieel kampioen van de 6e klasse 04 noemen. Jongens gefeliciteerd namens FC Eibergen 3!
 
De zevende(!) overwinning op rij en daarmee eveneens de langste winstreeks ooit voor het derde. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Grolse Boys. Eibergen kan nog in punten gelijk komen met de nummer 2. In dat geval zou het ook de meeste punten in één seizoen hebben gehaald tot op heden. De aftrap is voorlopig* gepland om 15:30 uur op Sportpark de Bijenkamp, komt dat zien!
 
*In verband met de beslissingswedstrijd van het tweede elftal, die om 14:30 uur op neutraal terrein in Goor wordt gespeeld, wordt getracht om de wedstrijd om 12:00 uur af te laten werken indien mogelijk. Op die manier hoopt het derde steun te kunnen geven aan het broederteam op de Zoaterdag! Nadere informatie volgt.