Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 ontsnapt tegen Winterswijk na eigen fout: 2-1

In het sinterklaasweekend stond de derde van een reeks van vier lastige wedstrijden op het programma. FC Winterswijk 4 moest na het gelijkspel tegen toenmalig koploper Blauw Wit en het verlies tegen de sloopploeg uit Haaksbergen verslagen worden om de koppositie vast te kunnen houden. Na 90 minuten voetbal stond de inmiddels klassieke 2-1 uitslag op het bord.

Op een ijskoud sportpark de Bijenkamp werd om half vier lokale tijd afgetrapt. Beide ploegen lieten aardig voetbal zien, het waren echter de bezoekers die de slag op het middenveld in eerste instantie wisten te winnen. Mede door het opkomende mannetje van achteruit konden zij een aantal keer doorstoten richting het Eibergse doel. Tot grote kansen kwam het niet, alhoewel, de spitsen van de bezoekers wisten het net niet te vinden. Wij wel, in eigen doel welteverstaan. Onno Peppink blokte een voorzet van rechts, deze werd zo van richting veranderd dat Lloyd van de Kraats zijn voet wat ongelukkig tegen de bal zette in een poging deze weg te werken. Resultaat; een “keurig” doelpunt in de kruising, onhoudbaar voor gastdoelman Thijs Middelhuis (inmiddels doelman nummer 5 dit seizoen red.) 0-1. Desondanks was het voor hem een uitstekende wedstrijd, alhoewel hij de bal een paar keer los moest laten waren er geen “bokjes”. Het spel werd als maar harder, over en weer gingen de overtredingen als warme broodjes over de toonbank. Arbiter te Hennepe wist de kaarten op zak te houden na prentwaardige overtredingen van Onno Peppink en een aantal spelers van de tegenstander maar veel scheelde het niet. De rust werd zonder kaarten, blessures en doelpunten aan de juiste zijde, gehaald.

Na de zeer welkome bak thee twee wissels. Josha Lansink en Benno Abbink betraden het veld, waarbij eerstgenoemde zowaar fit oogde nadat hij de grove charge van vorige week moest incasseren. Lang hield hij dit helaas niet vol, na een klein kwartier moest hij het veld al weer verlaten. Onno Peppink kon kort daarna ook geblesseerd inrukken, waardoor Kevin Heubach de laatste man positie over moest nemen. Nog steeds op zoek naar de gelijkmaker werd 20 minuten voor tijd gekozen om één op één te gaan spelen. De druk werd opgevoerd en dit resulteerde in een aantal zeer grote kansen. Doelman Nieuwenhuis was echter keer op keer een gemene sta-in-de-weg. Gelukkig was daar  Guido van Lieshout die van 18 meter werkelijk prachtig het leer tegen de netten aan schoot, buiten bereik van de Winterswijkse goalie en bracht daarmee Eibergen op gelijke hoogte.

Een gelijkspel was wellicht verdiend geweest gezien de gehele wedstrijd, maar het derde nam hier nog geen genoegen mee. Vooruit voetballend drukte het de bezoekers steeds verder richting de achterlijn. Guido van Lieshout wist Thomas Wansing te bereiken die zoals vaker dit seizoen de bal keurig wist af te ronden en daarmee Eibergen op een zeer welkome, afgedwongen voorsprong zette, 2-1 met nog een kleine 5 minuten te spelen. Joris Wansing was de volgende die de lappenmand voorgeschoteld kreeg, Steven Thangathurai heeft blijkbaar een zwak voor enkels in plaats van voor de bal. Zeker niet voor de eerste keer vloog hij wild in en zorgde er daarmee voor dat Joris het einde van de wedstrijd niet haalde, ook een manier om de tegenstander uit te schakelen zullen we maar zeggen…. Zijn ploeg leverde het echter niks op, kort daarna was namelijk het bevrijdende laatste fluitsignaal daar. Een klassieke 2-1 overwinning was daarmee het resultaat.

Een gelijk opgaande wedstrijd met een ongelukkige manier van op achterstand komen. Zoals wel vaker dit seizoen het geval is knokt Eibergen in de tweede helft voor wat het waard is en zet het daarmee de wedstrijd alsnog naar zijn hand, ondanks de lastige tegenstander. Volgende week uit naar Goor, waar GFC 2 de tegenstander is, dat momenteel zesde staat. Aftrap: 14:30 uur op Sportpark Heeckeren, komt dat zien!