Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 nog zonder puntverlies na winst op EGVV

Afgelopen weekeinde speelde het derde een thuiswedstrijd tegen EGVV, dat na 2 wedstrijden winst op 14 doelpunten voor en 0 tegen stond. Een zware kluif dus voor de mannen van Dinand Lansink die door werkverplichtingen niet aanwezig kon zijn om zijn elftal aan het werk te zien tegen de equipe uit Gelselaar. De honneurs werden waargenomen door assistent-coach Robert van der Veen. Na 90 minuten wist hij de ploeg met een 4-3 overwinning van de mat te halen.

Simpel ging dat zeker niet, EGVV oogde veel scherper in het begin van de wedstrijd, die onder leiding stond van een Gelselaarse leidsman wegens afwezigheid van de aangestelde arbiter. Speciaal voor de wedstrijd kwam hij over, waarvoor hulde. Al snel was het raak voor de bezoekers, uit een corner werd niet mee gesprongen door de Eibergse defensie waardoor de spits eenvoudig binnen kon koppen, 0-1. Nog voor dit alles was het Thije Harbers die met een verzwikte enkel helaas het veld moest ruimen, met een flink ei op de enkel moest hij noodgedwongen de rest van de wedstrijd vanaf de reservebank aanschouwen. Snel daarna volgde ook de verdubbeling van de score door een foutje in de defensie, Onno Peppink ging niet geheel vrijuit en doelman Dennis Scholten kon de fout helaas niet herstellen, 0-2.

Eibergen wist gelukkig snel de schroom van zich af te voetballen, Melvin Lansink draaide weg op randje zestien en krulde de bal in de linker kruising en luidde daarmee de terugslag in, 1-2. Met de druk vol op de ketel liepen de bezoekers achteruit, een goede uittrap van doelman Scholten belandde bij Thomas Wansing, die zijn daaropvolgende inzet in eerste instantie gekeerd zag worden. De bal rolde echter onfortuinlijk onder de doelman door waarna Wansing makkelijk in kon schieten voor de 2-2. Vlak voor rust werd zelfs de voorsprong nog gehaald. Wederom was het Thomas Wansing die de keeper wat ver voor zijn doel zag staan, hij twijfelde geen moment en schoot de bal van ca. 20 meter over de al niet te zekere doelman heen, deze kon geen redding brengen en de bal viel keurig in het doel, 3-2 en tevens rust.

De tweede helft was het doel rustig doorgaan op deze voet en niet te veel op zoek gaan naar het vierde doelpunt, zo gezegd zo gedaan. Een half uur speelde Eibergen het eigen spel en al waren er wel wat kansen over en weer, echt gevaar leverde het niet op. Uit een corner van Thomas Wansing wist Josha Lansink met het hoofd aan te tekenen voor zijn eerste treffer in dienst van Zaterdag 3, 4-2. Na het vermeende beslissende doelpunt oogde het spel niet meer zo stabiel en slopen er een aantal foutjes in. Dit resulteerde nog in een doelpunt voor EGVV na doorkoppen van Thomas Leinweber wist de spits van de tegenstander de bal te bemachtigen en de bal onder doelman Scholten door te schuiven, 4-3. De laatste tien minuten kwam Eibergen niet meer in groot gevaar, eindstand 4-3.

Met dit resultaat blijft Eibergen ook na 4 speelronden nog zonder puntverlies. Bovenaan staat het nog niet, dat is nieuwkomer Blauw wit dat met één wedstrijd en één punt meer de lijst aanvoert. Komend weekend de uitwedstrijd naar Kranenburg, daar wacht Ratti 2 dat momenteel in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Aftrap 14:30 uur op Sportpark De Eik in Kranenburg, komt dat zien!