Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 te machtig voor Ratti 2 ondanks vroege achterstand

De eerste speelronde in november voerde naar Kranenburg, alwaar Ratti 2 de tegenstander zou zijn. Bij winst zou de druk op koploper Blauw Wit uit Holten nog maar eens worden opgevoerd. Na 90 minuten voetbal stond er een keurige 1-8 score op het formulier, zo makkelijk als doet vermoeden ging het echter niet.

Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of de thuisploeg had de bal al in het net liggen. Verrast door de erbarmelijke staat van het grasveld zonk Jordy Bomers tijdens het uitverdedigen weg in het drijfzand, dat ter compensatie van de ontbrekende delen gras neer was gestrooid. In een uiterste poging om zijn defensieve taak te volbrengen trachtte hij op handen en voeten de aanvaller nog voor te blijven, maar moest uiteindelijk de bij voorbaat kansloze missie staken. Hierdoor kreeg eerdergenoemde aanvaller vrij baan richting doel en de centrumspits die daaropvolgend gevonden werd kon voor een leeg doel binnen prikken, 1-0. Kansen op een tweede en derde goal kwamen hier vlak achteraan maar werden tot opluchting aan Eibergse zijde niet verzilverd. Aan de andere kant was het wel raak. De centrale man van Ratti had na 10 minuten de strijd al opgeven door een blessure waardoor de defensie kwetsbaar werd. Een schot van Thomas Wansing werd niet adequaat door de doelman verwerkt en viel daardoor per abuis achter de eigen doellijn, 1-1 en tevens de ruststand.

Kansen op scoren dienden zich in de tweede helft al snel aan. Met Guido van Lieshout gepromoveerd van doelman naar rechterspits, Kevin Heubach die de handschoenen maar eens besloot aan te trekken en Melvin Lansink die de eerste 45 minuten samen met zijn kegel op de bank moest vertoeven op linksbuiten geposteerd moest de oorlog gewonnen worden. Meteen wist hij tegen de verwachtingen in met het hoofd te scoren. Een goed geplaatste vrije trap van Thomas Leinweber wist hij te promoveren tot de 1-2. De druk op de tegenstander werd alsmaar groter en al snel wist Melvin Lansink aan te tekenen voor zijn tweede goal van de dag, een rollertje in de linkerhoek rolde zeer traag richting doel. Doordat de doelman nóg trager richting de hoek dook werd het tot ieders verbazing alsnog een treffer, 1-3. Ratti liet de kopjes hangen en de doelpuntenmachine bij Eibergen begon op stoom te raken, Guido van Lieshout haalde de achterlijn en wist voor het doel Thomas Wansing te bereiken die gemakkelijk binnen kon schuiven voor de 1-4. Een lange bal van gelegenheidsdoelman Kevin Heubach bereikte Melvin Lansink, die met zijn inmiddels befaamde schildpadtechniek Thomas Wansing vrije doortocht naar het doel verschafte, laatstgenoemde faalde niet voor het doel, 1-5. Een frommelgoaltje en een geweldig boogballetje over de keeper van respectievelijk Melvin Lansink en Thomas Wansing later stond het 1-7. De wissels waren productief en dat merkten ook de spelers op de drukbezette bank, die spontaan de trainingspakken uittrokken en gretig waren om het veld in de komen. Benno Abbink trok daarbij aan het langste eind en wist na 10 seconden in het veld uit een corner van Thomas Wansing bij de tweede paal binnen te koppen en daarmee de eindstand te bepalen op 1-8.

Nog steeds geen puntverlies voor het derde, dat nu met 15 punten uit 5 wedstrijden tweede staat achter de tegenstander van volgende week; Blauw Wit Holten. Met een punt meer en een wedstrijd meer komen zij komende zaterdag naar de Bijenkamp. Aftrap 15:30 uur. Komt dat zien!