Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 kroont zich met voetbalfeest tegen Haarlo Herbstmeister

Afgelopen zaterdag was het laatste speelweekend voor de winterstop. De inhaalwedstrijd tegen Haarlo stond hierbij op het programma. Na een eerdere afgelasting waren de bezoekers dit maal wel in staat om de wedstrijd af te werken. Na 90 minuten voetbal mocht Eibergen zich de officieuze titel Herbstmeister aanmeten. Met een 6-0 zege werd Haarlo huiswaarts gestuurd.

Met een flink aantal afmeldingen (uitpuilende lappenmand en werk gerelateerde afzeggingen) werd de gastspelerslade nog maar eens open getrokken. Alexander Pöttger, Wouter Swam, Christiaan Krabbenborg en Dinant Goorhorst kregen allen een kans om zich te bewijzen bij het derde. Dat deden ze absoluut niet onverdienstelijk, allen waren zij namelijk betrokken bij de gemaakte doelpunten. Pöttger had zijn derde long uit Enschede meegebracht en wist daarmee van linksback tot rechtsvoor de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Hij gaf dan ook de aanzet voor het eerste doelpunt. Een snelle, verre inworp van Van Lieshout bereikte Pöttger die keurig aflegde op Temmink, die door het midden in kon schuiven en daarmee de 1-0 wist te noteren. De doelpuntenmaker wist ook zelf van aangeven, dit maal bracht hij van Lieshout in stelling die hard via de linkerpaal binnen wist te schieten en daarmee de score verdubbelde.

Spits M. Lansink moest na een kleine 20 minuten het toneel al verlaten door een gapende kunstgraswond aan de rechter knie (voor niet de eerste maal dit seizoen), voor hem in de plaats kwam Heubach. De volgende op het lijstje van aangevers was Goorhorst, die van achteruit een geweldige bal gaf op wederom Van Lieshout, die met zijn chocoladebeen de bal in de rechterhoek achter doelman van der Most wist te plaatsen, 3-0. De tegenstander kwam nauwelijks in het spel voor, ware het niet dat de nummer 11 van hen nog op moest passen na voor de derde keer de aftrap te vroeg te hebben genomen. Arbiter te Hennepe, die wederom een prima pot floot, was hier duidelijk niet van gediend en greep correct verbaal in, waarna de speler het wel uit zijn hoofd liet om het nogmaals te doen. Voor rust maakte Swam het kwartet aan doelpunten compleet. Met een, tja wat was het eigenlijk, halve omhaal poogde hij de bal op doel te krijgen, dit lukte, aangezien hij met het schot doelman van der Most wist te verrassen, 4-0 en tevens rust.

Na de thee een aantal wijzigingen, Swam, Pöttger, Goorhorst en Harbers verlieten het veld voor J.Wansing, Bomers, Beernink en Krabbenborg. Een grote personele wijziging die aan het spelbeeld gelukkig weinig veranderde. Eibergen was nog steeds de bovenliggende partij en Haarlo probeerde weerstand te geven, bij vlagen wisten zij een aantal keer doelman Scholten van de grond af te krijgen voor een redding. Om enige hoop in de kiem te smoren werd gezocht naar het vijfde doelpunt. Een vrije trap van Temmink viel voor de voeten van J. Lansink die keurig binnenschoot voor de 5-0. De zesde en tevens laatste treffer kwam op naam van Temmink zelf, na een werkelijk geweldig dolletje op de rechterflank van Krabbenborg waarmee hij de tegenstander al vroegtijdig richting Haarlo wist te sturen, slingerde hij de bal hard midden voor het doel waar Temmink stond te wachten om het laatste doelpunt van 2017 voor zijn rekening te nemen, 6-0 en eveneens de eindstand van deze wedstrijd. Ook kroonde hij zichzelf, samen met van Lieshout, daarmee tot man of the match.

Voor nu is het tijd om de schoenen in te vetten en even rust te gunnen. Zaterdag 17 februari gaat de competitie verder. Ook dan is de tegenstander Haarlo. Namens FC Eibergen Zaterdag 3 hele fijne dagen en een sportief en gezond 2018 toegewenst. We zien u dan hopelijk weer langs de lijn!