Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 klopt koploper op waarde in spijkerharde wedstrijd

Afgelopen zaterdag was het moment daar, wellicht wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De virtuele voorsprong van één punt op V.V. Haaksbergen kon bij winst thuis uitgebreid worden naar vier punten. Na ruim 90 minuten op het scherpst van de snede trokken de Eibergenaren aan het langste eind, een 4-3 overwinning zoals ik deze nog nooit heb gezien.

Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat dit absoluut geen “walk in the park” zou worden. De tegenstanders waren tot de tanden bewapend naar Eibergen afgereisd. Een aantal jongens was dan ook enigszins zenuwachtig aan de start van de wedstrijd verschenen, zo ook Mark Krooshof. Alhoewel hij op de bank geposteerd was voor het eerste bedrijf heeft hij toch zeker evenveel meters gemaakt als de 11 in het veld. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de thuisploeg, een aantal sterke uitbraken waarbij Guido van Lieshout meteen gevaarlijk wist te worden waren de opmaat voor een geweldige en kansrijke wedstrijd aan beide kanten. Een corner van Haaksbergen werd door de vingertoppen van de niet okselfrisse doelman Dennis Scholten geschampt waardoor de bal bij de tweede paal voor het inkoppen was voor de spitsen. Deze wisten de bal echter niet het doel in te krijgen tot opluchting van de Eibergse bank.

Kort hierop volgend een arbitraal hoogstandje door de assistent scheidsrechter van Eibergen (Ramy Abou Shady red.), niet met de fluit of vlag, maar met de voet. Menig medespeler benadrukte na de wedstrijd nog maar eens dit niet onbenoemd te laten, dus bij deze. Een vuurpijl die minstens 15 á 20 meter de lucht in werd getorpedeerd werd keurig uit de lucht met de voet opgevangen door ondergetekende  en zonder moeite nog even hoog gehouden om maar even te benadrukken welke kwaliteiten zich nog naast het veld bevonden (en ja, ook ik stond er zelf van te kijken).

Afijn, genoeg gepoch. Haaksbergen werd sterker en de dreiging voor het Eibergse doel werd groter. Toch was het Eibergen dat het eerste doelpunt wist te maken. Een splijtende pass van Richard Temmink bracht Guido van Lieshout in scoringspositie, hij faalde niet en schoot raak voor de eerste treffer van de dag, 1-0. Ondanks dat de bezoekers nog steeds het betere van het spel hadden werd het al snel 2-0. Lloyd van de Kraats stoomde van achteruit op en stuurde twee spelers het bos in waarna hij de welbekende “poot” aan haalde en met een geweldige, bijna magische curve de bal over de doelman wist de schieten, 2-0 en tevens rust.

Joris Wansing; “Materialen: Niet in’odder”.

Na de op het nippertje verzorgde bak thee, waarschijnlijk door de zenuwen vergeten, was het zaak om de tegenstander absoluut niet in de gelegenheid te brengen terug te komen. Dit hield Eibergen welgeteld 8 minuten vol. Uit een dode spelsituatie wist de nummer 10 van Haaksbergen met een fluwelen trap de Eibergen muur te omzeilen en ook de doelman kansloos te laten, 2-1. De tegenstander rook bloed en voerde de druk alsmaar hoger op. Door deze druk kreeg het materiaal het blijkbaar ook zwaar te verduren, Joris Wansing moest met dubbel materiaalpech het toneel verlaten. Diens vervanger Mark Krooshof dartelde als een jonge hond over het veld heen en veroorzaakte aardig wat tumult (lees overtredingen) in de gevarenzone voor het doelgebied. In de 78e minuut wist de koploper langszij te komen door een rebound uit een van deze vrije trappen, 2-2.

Was het wel een verstandige keuze geweest juist hem in te brengen vraagt u zich af? Natúúrlijk wel! Katten in het nauw maken rare sprongen, maar jonge honden ook zo bleek. Een aanval naar voren werd afgeslagen en belandde bij Mark Krooshof in de voeten; “Niet schieten” galmde nog over het veld, maar de bal was al verzonden. Zo langzaam als een bowlingbal die door een acht jarig jongentje op de baan gegooid wordt ging het leer richting doel. Ondertussen aangeraakt door een Haaksbergs been kon de keeper er alleen nog maar achteraan rennen, tevergeefs zo bleek. Een doelpunt zoals alleen Mark Krooshof ze kan maken. 3-2!

Slechts een paar minuten later werd de wedstrijd nagenoeg op slot gegooid, wederom Guido van Lieshout, dit maal op aangeven van Thomas Wansing. Met nog een paar minuten aan reguliere speeltijd wist hij, in vermeende buitenspelpositie, te scoren. De treffer werd desondanks goedgekeurd waardoor Eibergen net als in de eerste helft twee doelpunten voorsprong had. In extremis wisten de bezoekers nog 4-3 te maken maar de kans op een punt was ver weg, daar de klok richting de 96e (en laatste) minuut tikte. Een zucht van opluchting trok over de Bijenkamp na het horen van het laatste fluitsignaal, een zwaarbevochten 4-3 overwinning op de grootste concurrent om het Kampioenschap.

(Voor alle foto’s zie onze facebookpagina)

Volgende week wacht GFC uit Goor. Die wedstrijd zal waarschijnlijk op een ander tijdstip gespeeld worden dan nu vermeld staat, dit vanwege paasactiviteiten. Voorlopig: Aftrap 14:30 uur op sportpark Heeckeren, komt dat zien!