Download nu onze app in de appstore of playstore

ZA3 heeft geen kind aan nieuwkomer Markelo op kermiszaterdag

Zoals u ziet werkt zo’n kermisweekend ook qua verslaglegging averechts. Een goede paar dagen later dan toch nog een verslag, geheel volgens traditie. Afgelopen weekend was het namelijk weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Met liefst 16 verse baltovenaars werd de reis naar het pittoreske Markelo ondernomen. Op het zonovergoten sportpark werd op het voor kermisbegrippen onooglijke tijdstip van 12:30 uur de bal aan het rollen gebracht.

Veel tijd had het derde niet nodig om de productie op gang te brengen. Na een luttele 2 minuten lag de bal al in het net. Het was niemand minder dan Thomas Wansing die het bal mocht openen. Met een mooie actie op aangeven van de man in vorm Josha Lansink, wist hij de doelman te verschalken. Niet veel later was het Henk Klumper die aan mocht tekenen voor ook zijn eerste treffer van het seizoen. De soon-to-be 58 jarige spits kopte de bal feilloos binnen bij de tweede paal uit een corner van Thomas Wansing. Het bierteam uit Markelo lag duidelijk op de pijnbank want binnen 20 minuten stond ook de 0-3 op het scorebord, de gieren cirkelden al boven de plaatselijke kerktoren bij het zien van deze score. Thije Harbers wist na een aanval over 5 schijven linkerflankspeler Benno Abbink in stelling te brengen, deze faalde niet in de afronding waardoor dit doelpunt al door sommigen (Joris Wansing red.) als “teamdoelpunt van het jaar” werd bekroond.

Na de rust denderde Eibergen vrolijk door, althans, dat is waar de jongens uit Markelo op hoopten. Verliezen van deze ploeg maakte ze niet zo veel uit, maar dat rustmomentje was wel degelijk nodig. Alleen waren er nog ruim 10 minuten te spelen tot het rustsignaal, wat dus ook nog 10 minuten afzien betekende. Richard Temmink besloot daar maar dankbaar gebruik van te maken, een verre uittrap van gelegenheidsdoelman Guido van Lieshout viel ruim over de verdediging van de thuisploeg heen. Temmink schoot de bal keurig in het dak van het doel, 0-4. Nog net voor de scheidsrechter op zijn klok kon kijken voor rust prikte Temmink een schot van Henk Klumper dat voorlangs was gegaan bij de tweede paal in het net en zette daarmee de stand halverwege de wedstrijd op 0-5.

In het tweede bedrijf (nu echt) werd de complete voorhoede vervangen. Met als doel wellicht de dubbele cijfers te kunnen schrijven na 90 minuten. Het begon veelbelovend met een aantal mooie uitbraken over zo wel links als rechts. Na een paar corners tevergeefs voor te hebben gezet wist ondergetekende dit maal met een voorzet vanaf links spits Melvin Lansink wel te bereiken. Hij kopte de bal krachtig achter de doelman, 0-6. De wedstrijd kabbelde voort en kansen kwamen er om de score nog verder uit te doen lopen. Het was echter Markelo dat uit het niets toch nog een eretreffer wist te maken. Geklungel voorin, niet adequaat handelen op het middenveld en te laat ingrijpen in de defensie zorgde er voor dat Eibergen als collectief de deksel op de neus kreeg, de eerste inzet werd nog gekeerd door van Lieshout maar de tweede poging was wel raak, 1-6. Benno Abbink kreeg het in de laatste minuten nog op zijn heupen en vuurde van een kleine 20 meter op doel met als gevolg een prachtige streep in de hoek, waarmee hij de eindstand op 1-7 bepaalde.

Komende zaterdag komen de jongens van HSC’21 3 op bezoek. Waarvan wij hebben horen zeggen is die ploeg tot op het bot gemotiveerd om een resultaat mee te slepen uit Eibergen, al is dat wat ons betreft slechts in de vorm van een aantal groene kratten. Het belooft een mooie middag te worden, er is er een jarig….

Zaterdag, 15:30 uur, Sportpark de Bijenkamp. Komt dat zien!