Download nu onze app in de appstore of playstore

Ulftse Boys – FC Eibergen Eindstand 0-0

FC Eibergen en Ulftse Boys aanvallend onmachtig

Tegen het vooraf vrij hoog ingeschatte Ulftse Boys behaalde FC Eibergen een gelijkspel. Op sportpark ’t Oerseveld kwamen de teams niet tot scoren: 0-0.

Hoewel de bedoelingen aan beide kanten goed waren was het kwalitatief geen hoogstaand duel. Beurtelings hadden de ploegen het initiatief, maar beide doelmannen kregen hoofdzakelijk slechts simpel werk te verrichten. In de 10e minuut nam Gerben te Biesebeek een vrije trap die door de Ulftse goalie Jaap Bouman net over de lat werd getikt. Daarna had de thuisclub geruime tijd een licht veldoverwicht, maar daar kwam niets uit voort. Vijf minuten voor rust was er een voorzet van Rik Perloy die op het hoofd van zijn ploeggenoot Stefan Mijnen kwam. De bal vloog anderhalve meter langs de Eibergse kruising. Kort daarop kreeg Ulftenaar Jochem Robben de beste mogelijkheid. Via een splijtpass werd hij vrij voor keeper Marin Juresic gezet, maar zijn schot ging net langs de paal.

Na rust kwam Eibergen beter uit de startblokken. Dat leidde na vier minuten tot een mogelijkheid. Te Biesebeek zag zijn inzet daarbij op het laatste moment geblokkeerd door een been van de tegenstander. Na een dik uur spelen kwam er een goede voorzet van de rechterkant bij Kevin van Lieshout terecht. Hij raakte de bal echter verkeerd, waardoor de bal naast ging. In de slotfase volgde de wellicht beste mogelijkheid. Invaller Robin Klein Gunnewiek kapte daarbij fraai zijn man uit, maar zijn schot ging net over.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic, Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman, Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Gerben te Biesebeek, Kevin van Lieshout (69e minuut Robin Klein Gunnewiek), Wilco Steenman (35e minuut Niels Oortwijn), Maykel Lageschaar.