Download nu onze app in de appstore of playstore

Topper FCE 3 – BW 5 onbeslist na enerverende eindfase

Afgelopen zaterdag stond dé topper in de reserve zesde klasse op het programma, een op papier mooi affiche tussen FC Eibergen 3 en lijstaanvoerder Blauw Wit 5 uit Holten. Inzet: De koppositie. Na 90 minuten voetbal eindigde de wedstrijd in een remise en dus ook niet in een nieuwe koploper, 2-2.

Op het hoofdveld werd om 15:30 uur de bal aan het rollen gebracht. Eibergen oogde in eerste instantie sterker dan de koploper, met aanvallen over de flanken en opkomende backs die het de bezoekende defensie keer op keer moeilijk maakten was Eibergen dreigender. Blauw Wit kwam er mondjesmaat uit door de bak ervaring die het mee had gebracht. Een ogenschijnlijk houdbaar schot glipte doelman Dennis Scholten door de handen bij de eerste paal, een nare bok waardoor wederom maar weer eens tegen een achterstand aangekeken moest worden, 0-1. Het eigen spel spelend liet Eibergen zien uit welk hout het gesneden is, een mooie assist van Kevin Heubach die daarmee de twijfel in zijn tot dan toe vertoonde spel teniet deed, belandde bij Guido van Lieshout, die met een geweldige eenmansactie gevolgd door een zwabberschot richting de kruising van het vijandige doel Eibergen weer langszij bracht, 1-1 en tevens rust.

Het tweede bedrijf was het devies om het eigen spel te blijven spelen, dit lukte echter niet volledig waardoor Blauw Wit in tegenstelling tot de eerste helft het spel kon maken. Eibergen hield tegen en bewees dat het dit speltype eveneens onder de knie heeft. Het hele spelbeeld van de tweede helft is hiermee eigenlijk al benoemd, veel kansen waren er aan beide zijden dan ook niet. Tot de 84e minuut, toen Josha Lansink 3 man voorbij wist te spelen en richting doel van de tegenstander soleerde, oog in oog met de doelman faalde hij niet en bracht hij daarmee Eibergen op een toch wel verdiende voorsprong. Extase zowel op en naast het veld, maar er waren nog ruim 5 minuten te spelen. De welbekende deksel kreeg Eibergen dan ook helaas op de neus nadat de bezoekers uit een vrije trap wisten te scoren met het hoofd, nadat er miscommunicatie tussen doelman en defensie ontstond. Niemand reageerde adequaat met uitzondering van de Holtense spits, die daarmee de eindstand bepaalde op 2-2.

Een gelijkspel tegen de koploper dat voelt als een nederlaag, door grotendeels het betere spel vertonen en kinderlijk eenvoudig de doelpunten weg te geven. Volgende week krijgt het derde de traditionele dorpsderby voor zijn kiezen, FC Eibergen 4 is dan de tegenstander, dat momenteel diep verwikkeld is in de strijd om de rode lantaarn. Zaterdag, 13:30 uur, sportpark de Bijenkamp. Komt dat zien!