Download nu onze app in de appstore of playstore

SVGG – FC Eibergen Eindstand 4-2

FC Eibergen speelt weinig klaar tegen SVGG

Tegen het laaggeklasseerde SVGG trad FC Eibergen andermaal met een handvol invallers aan, hiermee was Eibergen niet in staat het spel te maken in Megchelen. Werd door een goede wedstrijdinstelling een week eerder met hetzelfde basiselftal Dinxperlo nog ruim opzij gezet, nu kwam het er nauwelijks aan te pas, resulterend in de uiteindelijke 4-2 nederlaag.

Waar SVGG vanaf het eerste fluitsignaal hard werkte en voor de volle winst ging, gaven de bezoekers niet thuis. Vrijwel niets lukte en fatsoenlijke aanvallen waren er amper te zien. Ook het grootste deel van de persoonlijke duels ging verloren.

De eerste waarschuwing van Megchelense kant kwam er na bijna een kwartier spelen toen doelman Guido van Lieshout redding moest brengen op een goede geplaatst schot. Pal daarop werd een kopdoelpunt van de thuisclub wegens buitenspel afgekeurd. In de 17e minuut bereikte een voorzet van rechts middenvelder Max Lensink en die schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0.

De Eibergse supporters hoopten dat hun team door deze treffer wakker zou zijn geschud, maar daar bleek niets van: SVGG kon vrolijk doorgaan met aanvallen. Een schot van één van de aanvallers ging maar net langs de paal. Pas na bijna een half uur spelen kreeg de gasten de enige kans van de eerste helft: na een vrije trap van Jordy Telman kopte Jacco Roerdink de bal net over het doel.

Aan de andere kant leken de gastheren vervolgens opnieuw te scoren, maar deze keer werd de treffer wegens een duidelijke handsbal afgekeurd. Even later stond de 2-0 toch op het scorebord. Na een vrije trap van links en een flinke scrimmage voor het doel gaf Sietse Sessink het laatste tikje.

De stille hoop dat het na rust allemaal anders zou worden was al in de 47e minuut vervlogen. Dennis Venhorst wist te scoren, nadat er in de verdediging van Eibergen van alles en nog wat misging. Weer vijf minuten later zorgde Tom Hunting met een schot in de hoek voor 4-0 en leken de bezoekers op een debacle – voor zover het dat al niet was op dat moment – af te gaan.

Pas een kwartier voor tijd zorgde de ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis eindelijk voor wat serieuze dreiging. Nadat Roerdink eerst nog in de handen van de doelman kopte, herhaalde hij dit kunstje in de 77e minuut, deze keer met succes: 4-1.

Junior-spits Guus Slaats zorgde met een goed schot tien minuten voor tijd voor 4-2. Even probeerden de Eibergenaren er vervolgens nog meer uit te halen, maar dat gebeurde niet en zou ook niet verdiend zijn geweest. Gelet op de spelverhoudingen mocht er over deze uitslag nog niets eens worden gemopperd.

Opstelling FC Eibergen: Guido van Lieshout; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Bas Huisjes (46. Tim Wonnink),Tjerk Pierik; Jacco Roerdink, Jordy Telman (61. Stijn Harbers), Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat (46. Niels Oortwijn), Guus Slaats, Robin Klein Gunnewiek .