Download nu onze app in de appstore of playstore

SVBV – FC Eibergen Eindstand 2-6

Simpele goals leiden FC Eibergen naar ruime zege

Tegen hekkensluiter SVBV mocht FC Eibergen geen puntverlies leiden en dat gebeurde ook niet. Toch hadden de bezoekers het in bepaalde gedeeltes van de wedstrijd knap lastig. Uiteindelijk bleef de teller steken op 2-6, daar waar het ook 5-9 had kunnen zijn.

Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisclub uit het niets op voorsprong. Een schot uit stand van Michel te Veldhuis vloog in de achterste hoek van het Eibergse doel, keeper Marin Juresic kon er alleen maar naar kijken. Tien minuten daarna ontsnapten de gasten toen een vrijstaande aanvaller maar net over kopte. Het werd 1-1 toen Maykel Lageschaar van een meter of twintig hard op doel schoot. De bal ging dwars door het midden en de doelman van SVBV zag er daarbij niet goed uit. Kort daarop werd een dieptepass van het middenveld van Eibergen geheel verkeerd beoordeeld door twee verdedigers, waardoor Maykel Lageschaar met de hak slim en knap kon profiteren: 1-2. Ook het derde doelpunt was een vervroegd Sinterklaascadeautje. Een verdediger van de gastheren viel met zijn arm ongelukkig op de bal en de verder goed fluitende arbiter zag er als enige een strafschop in. Vanaf elf meter maakte Jacco Roerdink geen fout.

Na rust regen de kansen zich aan weerszijden aaneen. Juresic moest zich een paar keer onderscheiden met goede reddingen. In de 53e minuut belandde een hoekschop van Jordy Telman voor de voeten van Jacco Roerdink, die van dichtbij raakschoot: 1-4. Bij één van de aanvallen van SVBV legde de rechterspits de bal panklaar voor in de inkomende Cas Platerink, die door de benen van Juresic de bal tegen het net joeg: 2-4. Beide teams raakten tussen de bedrijven door de lat en bij Eibergen moest nog een keer een inzet van de lijn worden gehaald, alvorens Van Lieshout voor de vijfde Eibergse treffer zorgde. Door zwak verdedigen aan Barchemse zijde kwam hij eenvoudig in balbezit en oog in oog met de doelman maakte hij vervolgens geen fout: 2-5. Daarmee was het nog niet gedaan. In de 85e minuut liet Thijs Rouwmaat zijn tegenstander de hielen zien en hij bediende Van Lieshout keurig, die vervolgens het halve dozijn volmaakte.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel (58e minuut Niels Oortwijn), Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman (73e minuut Bathuan Bayrak); Tim Oortwijn (66e minuut Gerben te Biesebeek), Jacco Roerdink, Jordy Telman; Thijs Rouwmaat, Kevin van Lieshout, Maykel Lageschaar.