Download nu onze app in de appstore of playstore

Strijd naast het Heracles-stadion

Na 1,5 week rust, mochten de dames woensdag 2 mei eindelijk weer een wedstrijdje voetballen. Met volle moed gingen we op bezoek bij Oranje Nassau, de club naast Heracles Almelo. Aangekomen in Almelo, begonnen de dames aan de warming up. Voor Moniek was het geen fijne voorbereiding want ze moest haar mooie keepersshirt wisselen voor een ander shirt. Geen paniek, gelukkig had ze een inloopshirt mee. Om 8 uur klonk het fluitsignaal.

Vaak moeten we altijd nog even wakker worden, maar dit keer begonnen we meteen sterk aan de wedstrijd. Er volgde al snel een mooie kans, maar deze ging er helaas niet in. Onze centrale verdediger Carola Ten Elshof was zomaar ineens met de bal vlak bij de 16m lijn, “schiet” riep iedereen. En ja hoor, ze schoot de bal prachtig met een boog in de verre hoek. 0-1, eindelijk na een paar verloren wedstrijden. Stonden we nu voor. Het ging steeds beter en beter en onze linksvoor Jet te Raa ging ook maar is met de bal er vandoor. Ze speelde natuurlijk een paar mannetjes uit en schoot op de doel maar helaas tegen de keeper. Maar niet getreurd want wij hebben een spits genaamd Renske te Hoonte die er als de kippen bij is en zo de rebound in de goal schoot. 2-0, joehoe. Dan hebben we nog onze andere voorhoede speler genaamd Diede Penterman die in Dames 2 speelt, zij dacht ik laat de dames van Dames 1 is even zien wat ik kan. Met haar snelheid en techniek speelde ze haar man uit en schoot de bal zo hard als ze kan in de kruising. 3-0, met deze stand gingen we de rust in.

Alex was positief over ons spel, maar waarschuwde ons ook dat we ook weer scherp aan de tweede helft moesten beginnen.

De tweede helft begon, de tegenstander had een stuk of zes spelers gewisseld. Dus er stond ineens een hele andere tegenstander. In de tweede helft zat meer sensatie en meer strijd. Oranje Nassau begon sterk aan de tweede helft en wist te scoren. Oh oh we gaan toch niet onze 3-0 weggeven. Oranje Nassau werd sterker en feller. Maar de dames lieten zich niet zomaar aan de kant zetten en verdedigde goed. Daarna kwam er een hele mooie combinatie van Renske en Diede, dat resulteerde in een mooi doelpunt. Maar de wedstrijd was nog niet klaar, vele kansen volgde voor Oranje Nassau. Maar wij hebben Moniek Hummelink die ons altijd red in spannende tijden. Oranje nassau wist nog twee keer te scoren, maar daar bleef het bij. Einde wedstrijd, stand 3-4. Op naar huis met de drie punten.

Mayra & Diede bedankt voor het meedoen!

Vanmiddag spelen we tegen AZSV om half 2 in de jubileumshirts!

~

Quote van de week kwam van Jet te Raa & Wendy te Bras:
Jet: “Is dat leuk het 100-jarig jubileumfeest?”
Wendy: “Weet ik niet, ben er nog niet geweest.”