Download nu onze app in de appstore of playstore

Spanning & sensatie tijdens de bekerwedstrijd tegen Zutphen

Hallo trouwe fans, viervoeters en anderen die zich ook aangesproken voelen. Zoals jullie weten gaan we goed, iets wat een aantal scheidsrechters ook wilden weten de afgelopen wedstrijden. Niet altijd met goed spel, maar de doelpunten maken we wel.
 
Gisteren stond, ja u leest het goed, de kwartfinale van de beker op het programma tegen FC Zutphen Vrouwen 1. Iets wat voelt als ‘niet raar, maar heel bijzonder’.
 
Dit gevoel namen we mee naar de wedstrijd. De spanning won het, in de eerste helft, van onze voetbalkwaliteiten, die jullie normaal van ons gewend zijn. Aannames waren niet altijd goed, passes kwamen niet altijd aan en er werd niet gescoord. 
Zutphen leek geen last te hebben van zenuwen maar ook zij konden het goal niet vinden. Twee keer raakten zij de paal en één keer de lat.
Na ongeveer een halfuur gespeeld te hebben gingen we los. Er werd beter overgespeeld, coachten we meer en was er veel meer rust. De voorhoede werd gevonden en Veerle heeft een aantal keer geprobeerd te scoren. Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze vaak, maar dit was niet het geval. Veerle gaf namelijk een mooie pass op Cindy, en niet Veerle, maar Cindy ten Elshof scoorde. Wat een ontlading! Iedere speelster, leden van de staf + al onze afgereisde supporters, konden hun geluk niet op. In de kwartfinale, staat FC Eibergen Vrouwen 1 gewoon voor, wat een memorabel moment! Deze goal werd in de laatste minuut gescoord van de eerste helft, een heerlijk gevoel om de kleedkamer mee in te stappen.
De 0-1 was een goed gevoel, maar het voetballen zelf, kon nog veel beter. Na een peptalk van Robbin en een aantal dextrootjes verder, konden we starten aan de tweede helft.
 
De tweede helft begon meteen al spannend. Er werd goed gevoetbald maar de bal werd op de 16 meter gelegd, in ons nadeel. Een muur van drie vrouwen, en zelfs de voorhoede die moest helpen verdedigen, de bal ging er niet in. Een ‘tubantia’duik werd gemaakt door Moniek waardoor de bal niet in de kruising vloog. We hielden het vertrouwen vast, dat hier wat te winnen viel. Er werden hele mooie combinaties gemaakt op het veld. Veerle en Jet zochten elkaar op, Veerle gaf een pass op Jet en zij schoot de bal vol overtuiging in het doel. De tweede assist van Veerle, wat een talent!
Hier en daar werd er gewisseld door Robbin, die zag dat er wat frisse energie het veld in moest. Mirjam maakte een hele goede invalbeurt door na nog geen vijf minuten in het veld te hebben gestaan, een voorzet te geven op Cindy waaruit zij kon scoren. Dat betekende de 0-3! Maar we waren er nog niet klaar mee, met nog 25 minuten te gaan, werd de wedstrijd definitief beslist. Jet gaf een prachtige voorzet en Mirjam tikte de bal koelbloedig in het doel, 0-4! Hierna werd er nog geprobeerd vaker te scoren maar ook wij raakten nu de paal en de lat.
Na 90 minuten klonk het eindsignaal. Onder luid gejuich en geklap gingen de dames het veld af. Wij willen al ons afgereisde publiek, waaronder de afvaardiging van het bestuur, bedanken voor jullie steun en vertrouwen tijdens de wedstrijd en alle duels die hiervoor al gestreden zijn.
Ook wil ik, in mijn positie als keepster, mijn teamgenoten bedanken. Elke week geven jullie mij weer het vertrouwen dat we het kunnen, elke week kijk ik mijn ogen weer uit, bedankt dames!
 
We kijken met opgeheven hoofd terug op deze bekerwedstrijd, op naar de halve finale! Aanstaande zondag spelen we, voor de competitie, om 11:15 uur thuis tegen Winterswijk op het kunstgras van de Bijenkamp.
 
~
 
Quote van de Week van Mirjam Lodewijk & Diede Penterman:
 
Mirjam Lodewijk:
“Eker, eker, eker.. We winnen in de beker.”
 
Diede Penterman:
“Bubbel, bubbel, bubbel.. We winnen de dubbel.”