Download nu onze app in de appstore of playstore

Piepend en krakend ZA3 wint clubderby

Afgelopen weekend stond het eerste deel van het tweeluik tussen FCE4 en FCE3 op het programma. In het verleden (afgelopen 5 jaar red.) werd nog nooit verloren van het vierde, in het seizoen 2013-2014 werd echter wel een keer gelijkgespeeld, een remise met aardig wat persoonlijke fouten als mijn geheugen mij niet in de steek laat. Afijn, we schrijven 2017 en het vierde heeft een aardige impuls gehad in de selectie met een aantal jeugdige spelers. Tijdens de intocht van de goedheiligman mocht het echter niet baten, 2-5 voor het derde, dat opnieuw een overwinning boekte op het vierde.

“Een loterij bal van ongekende proporties”

 

Met een aantal uitblinkers van dit seizoen op de bank beginnend, en Kjelld Smalen van Zondag 5 in de keeperscarrousel  zou het vierde over de knie gelegd moeten worden. Zoals vooraf bij alle bookmakers bekend was dicteerde het derde het spel, al waren de aanvallen nog niet heel overtuigend. Voor de verandering maakte het derde sinds vier wedstrijden het eerste doelpunt van de wedstrijd, Thomas Wansing kon na een klasse bal van Joris Wansing doorlopen op de keeper. Doelman Boers wist de inzet niet te keren, 0-1. Snel daaropvolgend werd het vierde wat gevaarlijker voorin, een onoplettendheid achterin betekende vrije doorgang voor Thijs Onstein, die de bal dankbaar over doelman Smalen heen wist te chippen en daarmee het vierde langszij bracht. Nog geen 5 minuten later was het wederom raak voor het vierde, het elftal kreeg de zwartepiet toegespeeld door ondergetekende. Kevin ten Barge kreeg te veel ruimte op het middenveld wat resulteerde in een soloactie richting doel, de defensie kon in een uiterste poging ook geen redding meer brengen waardoor de 2-1 een feit was. De knop moest om en dit was eigenlijk wel duidelijk bij alle spelers, het derde deed een poging weer grip op de wedstrijd te krijgen uit een corner. Benno Abbink retourneerde de hoekschop in eerste instantie, en bij zijn tweede inzet belandde de bal voor de voeten van Kevin Heubach, die al struikelend de bal in het doel wist te prutsen. Een “loterij bal” van ongekende proporties, welke we nog maar eens bijschrijven in het Kelderklasse woordenboek. Afijn, 2-2 en tevens tijd voor de broodnodige bak thee.

Na rust was het vierde eigenlijk geen schim van de eerste helft en wist het derde al snel de voorsprong terug te pakken. Josha Lansink scoorde een klasse doelpunt op aangeven van Kevin Heubach, die wederom vanuit een horizontale positie Josha in stelling wist te brengen, 2-3. Na een korte staking van de wedstrijd wegens een hevige hagel- en onweersbui kon de wedstrijd gelukkig hervat worden. Kevin Heubach liet bij een inworp de bal door zijn handen glippen wat hilarische taferelen opleverde. Richard Temmink wist de voorsprong uit te breiden na een goede actie met bal van Guido van Lieshout, die hem goed voor het doel wist te positioneren, samen zorgden zij voor de 2-4. De kopjes gingen naar beneden bij het vierde en ook de 2-5 liet niet lang op zich wachten. Voor zijn tweede van de dag tekende Josha Lansink aan door uit een prima balletje (geen dom hakje dit keer) het laatste doelpunt van de wedstrijd binnen te schuiven.

Wederom winst en nog steeds ongeslagen! Virtueel koploper Blauw Wit wist thuis niet te winnen van Haaksbergen en geeft daardoor het stokje aan ons over. Volgende week uit tegen laatstgenoemde ploeg, een zo te zien lastige pot voor het derde. Aftrap 14:30 uur op sportpark Scholtenhagen te Haaksbergen, komt dat zien!