Download nu onze app in de appstore of playstore

Oude diesel ZA3 dendert na rust over geagiteerd ensemble uit Groenlo

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Eibergen om af te reizen naar de Grolse Boys, het eerste elftal van de Boys speelde ene uitwedstrijd waardoor het échte krachtsverschil dit weekend voor de eerste maal duidelijk zou worden. Na 90 minuten voetbal stond een keurige 2-5 overwinning genoteerd.

Het begin van de wedstrijd liep wat stroef, simpele inspeelpasses kwamen niet aan, de voorhoede was niet op zijn paasbest en de aansluiting van de achterhoede naar het middenveld en vice versa liet te wensen over. Hier profiteerde de thuisploeg dan ook al snel van, na een kleine tien minuten wisten zij het net te vinden. Het spel van Eibergen was verre van goed te noemen en een verdubbeling van de score was dan ook ophanden. 2-0 met rust en een eerste helft om snel te vergeten, in de kleedkamer werd geopperd om met zijn allen de schouders er onder te zetten en te vechten voor elke centimeter op het veld, en zo geschiedde.

Als hongerige leeuwen kwamen er elf Eibergse spelers de kleedkamer uit, coach Dinand Lansink had een aantal wijzigingen doorgevoerd die voor de ommekeer moesten gaan zorgen. Nog wat naroepend naar de scheidsrechter over de toch wel erg korte rookpauze meldden de spelers van de Boys zich ook op het veld. Zo slecht als het de eerste helft speelde, zo goed begon Eibergen het tweede bedrijf. Binnen tien minuten was de achterstand dan ook al omgebogen in een voorsprong. Een corner vanaf de rechterkant werd door Richard Temmink in de zestien gebracht, de bal ging onder een aantal spelers door en Jordy Bomers kon bij de tweede paal inschieten, 2-1. Direct daarna was het Thomas Wansing die na een keurige lange bal van diens bloedverwant Joris door kon lopen op de doelman, aangezien Grolse Boys bij de wisseling van de wacht op de rechtsbackpositie toch wat aan snelheid en kwaliteit had ingeleverd. Ook hij faalde niet en bracht Eibergen op gelijke hoogte. De tegenstander begon hierdoor wat geïrriteerd te raken wat het derde juist goed uitkwam, het resulteerde in drie gele kaarten (waarvan een al in de eerste helft gegeven) waardoor het derde nog maar eens in het zadel geholpen werd .

Dit maal op aangeven van Josha Lansink was het wederom Thomas Wansing die het vuur mocht openen op de overigens uitstekend keepende doelman van de Boys. Op deze inzet had hij echter geen antwoord waardoor Thomas aantekende voor zijn tweede goal van de dag, 2-3. Eibergen had de smaak te pakken en voetbalde rustig verder. Grote delen van de tweede helft werd overigens in een overtalsituatie afgewerkt gezien de gele kaarten, ook Onno Peppink wilde niet achter blijven en besloot ook een gele prent te pakken. Dit deed Eibergen gelukkig geen pijn en toen de tien minuten op de strafbank voorbij waren werd de druk nog maar eens opgevoerd. Thomas Wansing bracht Guido van Lieshout in stelling die door de benen van de keeper de 2-4 noteerde. Verslagen werden de laatste minuten van de wedstrijd uitgespeeld door de thuisploeg, Melvin Lansink vond het daardoor tijd om zijn technische vaardigheden te tonen aan het massaal toegestroomde publiek. Het geproduceerde hakje pakte echter niet zo uit als hij wilde, namelijk bij Josha Lansink in de voeten, maar bij de doelman in de voeten. Deze schoot de bal echter recht tegen Guido van Lieshout aan die daardoor ietwat gelukkig scoorde en de eindstand bepaalde op 2-5.

Volgende week géén wedstrijd, wel speelt het derde komende zondag(!) een gastwedstrijd in dienst van Zaterdag 2, dat wegens blessures en weekendjes weg de bekerwedstrijd tegen Longa 3 uitbesteed heeft. Ze willen natuurlijk wel door gaan! Aftrap van die wedstrijd is zondag 22 oktober om 12:45 uur op sportpark de treffer te Lichtenvoorde, komt dat zien!