Download nu onze app in de appstore of playstore

Nu weten we weer wat verliezen is

De R zit weer in de maand. De R zit ook in Romantisch, Royaal en Realistisch. Precies een paar eigenschappen die we allen bezitten. Na een megaprofessionele voorbereiding stond bekerwedstrijd nummer twee ons te wachten. De duurste voetbalschoenen zijn aangeschaft om tot de grootste successen te komen. We ondergaan zelfs sprintoefeningen en piepjestesten die we eigenlijk niet aankunnen. Het typeert onze beste trainert dat hij het uiterste van hun speelsters naar boven willen halen. Onze dank is groot…
 
Vios Beltrum had een iets betere voorbereiding dan wij. Zij planden een oefenwedstrijd tegen het belofteteam van ADO Den Haag. Wij wilden ook graag een oefenwedstrijd tegen FC Twente, maar helaas zat onze agenda te vol. Carriere maken, kinderoppas regelen, je kent het wel…
 
Dan de bekerwedstrijd: een gelijkspel zou voldoende zijn voor de volgende ronde. Maar dat net uitgerekend meneer R. Klein Bruinink besloot er vandoor te gaan moesten zijn meiden toch even alle zeilen bijzetten om deze tegenslag te verwerken.
 
Onze overgekochte speelster Joske Roerdink kreeg in de eerste helft een mooie kans; een binnentikkertje van Jet te Raa. Maar het werd haar even te gek die roem, dat ze niet meer wist of haar been voor of achter zat. Dus ze schoot hem maar naast de goal. Beginnersfoutje. Komt allemaal goed.
 
Na een wissel van twee verdedigende speelsters in de 35e minuut en een relatief korte tien seconden daarna ging VIOS al Recht Op Het Doel Af en maakte de 1-0. Ik noem geen namen, maar aldus zijzelf “Dit is geen goede reclame voor ons”. Ook een beginnersfoutje?
 
Niet veel later volgde de rust en onze vervangbare trainert, tevens servicemedewerker, voorzag de tegenstander snel van drinken. Voor we het wisten was helft nummer twee alweer begonnen. Dit voelde goed. Het prachtige najaarszonnetje kwam tegemoet, en iedereen stond weer on fire. We vergaten alleen ons fire te blussen want niet veel later volgde goal nummer twee al. Alleen aan de verkeerde kant. En ook nog nummer drie.
 
Maar zoals je ons kent zijn wij niet te breken en gaan we door waar anderen ophouden. Een mooie combinatie aan de rechterkant leidde tot een voorzet van Jet die werd binnengetikt door de nog steeds vlammende Mirjam. 3-1!
Maar toen maakte onze aanvoerster een raar pirouette over de bal en ging de tegenstander er met de bal vandoor. 4-1. En toen 5-1. Ik weet de volgorde niet meer in ieder geval van al die tegengoals. Wat ik wél nog weet is onze fabuleuze vrije trap. Ik geef hier niet teveel details over, i.v.m. meelezende paparazzi. Maar hij werd afgekeurd. Man, wat was die mooi. Eén uit het boekje.
 
Toch was Jet er klaar mee en maakte nog eenmalig een straaljager-actie. Ze gaf weer een voorzet en Joske tikte ‘m erin. Eindstand: 5-2. Het klinkt minder erg dan dat het was. Maar laten we Realistisch zijn; we hebben verloren. En terecht. Misschien komt dit ooit nog goed want we zien Beltrum terug in de competitie. Misschien moeten we dan nog een keer nieuwe voetbalschoenen kopen. Tot dan lieve mensen!
 
~
 
Quote van de Week van een anonieme kantinemedewerker: “Ik heb naar jullie gekeken, maar het was niet om aan te zien.”