Download nu onze app in de appstore of playstore

Nieuwe opstelling wordt beloond

Zondag 2 september, het was tijd voor onze eerste wedstrijd. Om 09:00 uur in de ochtend verzamelden we bij De Klok in Eibergen en gingen richting Hengelo. Hier stond een wedstrijd tegen ATC’65 op de planning.

In de kleedkamer kregen we de wedstrijdbespreking van onze nieuwe trainer: Robbin Klein Bruinink. Hij had het idee om met een nieuw systeem te spelen. Er ontstond wat ontwenning. Maar al gauw werd er duidelijk wat de bedoeling was doordat de trainer ons één voor één de positie uitlegde.

Om 10:45 uur ging de wedstrijd van start. We begonnen gelijk sterk aan de wedstrijd en er was veel ruimte op het middenveld. Dit gebruikten we goed en maakten mooie combinaties. ATC kreeg ook een kans en wisten gelijk te scoren, waardoor de tussenstand 1-0 was.

Gelukkig liet Dames1 de koppies niet hangen en gingen door met het goede voetbal. Jet te Raa wist, met een mooie spitsengoal, al snel de 1-1 te scoren. Deze volgde met een paar mooie kansen. De voorhoede legde de bal terug op voorstopper Carola en zij schoot de bal over de keeper in het goal. We stonden voor met 1-2. Door nog een doelpunt van Jet en onze rechtsvoor Heleen gingen we met een stand van 1-4 de rust in.

In de tweede helft wisten we maar liefst dertien(!) keer te scoren en is de eindstand 1-17 geworden. Hoe elk doelpunt is gegaan ben ik een beetje kwijt geraakt. De doelpuntenmakers van de tweede helft waren: Julia, Maud, Carola, Veerle, Renske, Diede, Mandy en Mirjam.

Kort gezegd was het een goede wedstrijd met mooi voetbal. Een perfect begin van het seizoen laten we maar zeggen.

~

Quote van de Week van Djara & Heleen na doelpunt nummer weet-ik-veel:
“Wie moeten we nu feliciteren? We weten het niet meer.”