Download nu onze app in de appstore of playstore

Na derby eindigen de dames als Herbstmeister

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Rekken zet maximale druk. Gaan ze dat volhouden tegen het conditionele Eibergen?

Dit resulteerde al gauw in meerdere doorbraken van Eibergen door de verdediging van Rekken. Rekken dacht laten wij dat ook proberen maar de verdediging van Eibergen stond strak.

Eibergen speelt niet rustig, alles gaat diep. “Dames ga nou eens voetballen”, wordt vanaf de zijlijn geroepen. Het werd gezegd maar niet gehoord en Eibergen krijgt de eerste tegengoal om de oren. We kunnen de rust niet bewaren en spelen met veel paniek. Met 0-1 gaan we de rust in.

In de rust werkt de rustige peptalk van Robbin. Dames eigen spel spelen, dan lukt dit wel. Rekken zet maximaal druk, dat houden ze niet vol. Eigen spel spelen en daarmee stonden we een stuk zelfverzekerder op het veld.

De tweede helft begint toch weer rommelig maar dan gaat Eibergen toch hun eigen spel spelen. Er wordt rustig opgebouwd en de combinaties worden gezocht. We hebben het weer te pakken en na tien minuten strijden breekt onze spits Jet door met een mooie assist van Mirjam en straft Rekken af, 1-1.

Door een mooi spel van Eibergen komt de bal in de voeten van Julia. Ze gaat voor de goal en Cindy loopt mee. Julia staat oog in oog met de keeper legt hem af op Cindy, die hem met gemak de goal in tikt, 2-1. De dames laten weer zien dat ze niet voor niets bovenaan staan.

Jet kreeg de bal weer mooi in de voeten en had maar één doel voor ogen; het doel van de tegenstander. Ze ging voor de bal nam hem mee naar de goal. De keepster van Rekken kwam wel erg ver uit haar goal waarna ze de bal weg probeerde te schoppen, helaas richting de verkeerde goal. 3-1 voor Eibergen!

Met deze stand hebben we de wedstrijd overtuigend gewonnen. Dit was onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. We staan strak bovenaan, ongeslagen, en hopen dit na de winterstop vol te houden.

Woensdag spelen we voor de beker tegen de dames van Genderingen. De eerste goal die dan hopelijk valt is alweer de 100e goal voor de dames van Eibergen dit seizoen.

Trots op m’n dames!

~

Quote van de week van Mandy Telman:
(na haar sprintje van achter naar voor:)
“Ik ben het niet meer gewend zoveel rennen, als het zomer was geweest had ik allang kramp gehad.”