Download nu onze app in de appstore of playstore

MEC – FC Eibergen Eindstand 2-1

Dubieuze strafschop in slotfase nekt zwak FC Eibergen – Arnoud te Vaanholt

In een wedstrijd die op een terecht gelijkspel leek af te gaan, kreeg FC Eibergen tegen MEC in blessuretijd het deksel op de neus. Door een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop werd het 2-1 voor de thuisclub.

Het was allemaal weinig hoogstaand wat het publiek te zien kreeg onder het najaarszonnetje. Het aantal doelrijpe mogelijkheden was vooral voor rust op de vingers van één hand te tellen. Bij Eibergen – dat andermaal geen reservekeeper op de bank had zitten (!) – ging vooral veel verkeerd in de passing. De thuisclub probeerde het intussen door hard te werken. Na 22 minuten was er een goede aanval van MEC. Rechterspits en ‘zwoeger’ Robert Woordes zette de bal scherp voor, waarna spits Peter de Roos de bal te zacht intikte. Het gevaarlijkste moment van de bezoekers volgde drie minuten later, toen Tom te Woerd een vrije trap hard rakelings overschoot.

In de tweede helft hadden de Eibergenaren al vrij snel op voorsprong moeten komen. Een schot werd door MEC-doelman Jochem Voskuil gekeerd, waarna de rebound door Thijs Rouwmaat hoog over werd geschoten. Intussen daalde het spelpeil hoe langer hoe verder en moesten de blauwhemden voortdurend oppassen voor de snelle tegenstoten van MEC. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd ranselde doelman Marin Juresic op knappe wijze een kopbal van middenvelder Wouter Hofkes uit de bovenhoek. De daardoor ontstane en door diezelfde Hofkes opgezette hoekschop belandde via het hoofd van Daan Voortman in eigen doel: 1-0. Nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord, toen invaller Niels Oortwijn een vrije trap feilloos in de linkerbovenhoek lepelde. Dit leek ook de eindstand te worden. Maar diep in blessuretijd nam Voortman in eigen strafschopgebied een sliding, waarbij zijn tegenstander over zijn been viel. Er leek weinig aan de hand, maar de leidsman wees naar de strafschopstip. Vanaf elf meter maakte De Roos geen fout (2-1), waarna alle Eibergenaren in mineurstemming naar huis gingen.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic, Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Dylan Timmerman, Gerben te Biesebeek (75e minuut Niels Oortwijn), Jacco Roerdink, Tim Oortwijn, Thijs Rouwmaat (66e minuut Robin Klein Gunnewiek), Wilco Steenman, Maykel Lageschaar (89e minuut Mark Geurkink).