Download nu onze app in de appstore of playstore

Mariënveld – FC Eibergen Eindstand 0-4

FC Eibergen beslist duel in laatste kwartier 

Op een prachtige natuurgrasmat heeft FC Eibergen aan de uitwedstrijd tegen Mariënveld drie punten overgehouden. De overwinning was verdiend maar met 0-4 als uitslag enigszins geflatteerd.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Na goed voorbereidend werk belandde de bal in de 4e minuut op links bij Maykel Lageschaar. Hij kapte zijn man uit en schoot keurig in de korte hoek raak: 0-1. Het door blessures geplaagde Mariënveld probeerde daarna zijn huid zo duur mogelijk te verkopen en slaagde daar aardig in. Dat kwam mede door het spel van de Eibergenaren, die veel te vaak op slordige wijze balverlies leden en lange tijd een allesbehalve overtuigende indruk maakten. In de 22e minuut had Kevin van Lieshout de marge moeten verdubbelen, maar zijn inzet was te zacht. Meteen daarop volgde er een snelle counter van de thuisclub, waarbij de gasten het geluk hadden dat de bal te ver vooruit werd gespeeld, zodat doelman Marin Juresic redding kon brengen. Mariënveld bleef ook daarna aandringen en had pech toen een al dan niet als schot bedoelde inzet via de paal het veld weer in vloog. In de 43e minuut had Eibergen ook weinig geluk, toen een vrije trap van Jordy Telman eveneens tegen het ijzer belandde.

Na rust diende Eibergen uit een ander vaatje te tappen. Dat gebeurde aanvankelijk niet. In de 56e minuut kwam spits Berend Wopereis van de ploeg van trainer Colin Stokkers ineens oog in oog met Juresic te staan, maar hij schoot tegen diens benen aan. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekende ploeg die via Thijs Rouwmaat, Tim Oortwijn en Jacco Roerdink enkele aardige kansen kreeg. De ban werd gebroken in de 74e minuut. Vanaf 35 meter nam Roerdink een vrije trap dicht bij de zijlijn. De bal werd vervolgens door alles en iedereen gemist en plofte bij de tweede paal tegen het net: 0-2. Kort daarop scoorde de thuisclub op fraaie wijze, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Voor Mariënveld bleek dit de mentale nekslag. Met een prachtig schot van 25 meter in de bovenhoek zette Van Lieshout de 0-3 op het scorebord, alvorens invaller Wilco Steenman vrij voor de keeper het karwei beheerst afmaakte.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel (45+1e minuut Niels Oortwijn), Tom te Woerd, Jacco Roerdink, Dylan Timmerman; Thijs Rouwmaat, Tim Oortwijn, Jordy Telman; Maykel Lageschaar (76e minuut Wilco Steenman), Robin Klein Gunnewiek, Kevin van Lieshout (83e minuut Roman Souhoka)