Download nu onze app in de appstore of playstore

In oktober zo’n warm gevoel overhouden van deze wedstrijd

Lieve trouwe lezers,
Afgelopen zondag mochten wij na een lange afwezigheid onze comeback maken op ons eigen kunstgrasveld. Een speciaal moment waar we al de gehele periode naar toe leefden. We hadden immers genoeg thuiswedstrijden uitgespeeld. Het was een soort kruiswoordpuzzel voor onze fans, want die stonden vaak genoeg op een leeg Bijenkamp te wachten op de blauwe heldinnen (Marina; we love u). Dus de eerste stappen vanuit de catacombe gaven een trots en euforisch gevoel. We waren in volledige extase. 90 minuten later stond er tegen Wolfersveen dan ook opeens een 8-0 uitslag op het scorebord, in ons voordeel. Onze uitgebreide staf stond met een voldaan gevoel langs de lijn. Zulke prachtige speelsters onder hun hoede; daar kun je alleen maar van dromen!

Dan maar naar de wedstrijd. Het was warm, erg warm. Op sommige plekken op onze afgetrainde lichamen was het bijna ondragelijk. Toch werd er gevoetbald. Daarnaast bieden we jullie bijna iedere week kwaliteit op het veld en eindelijk leidde dit tot grootse bezoekersaantallen. Het is tegenwoordig niet meer ‘Zondag; Boer Zoekt Vrouw-dag’ maar ‘Zondag; FC Eibergen Vrouwen 1 kijken-dag’.

Bij deze een shout-out naar onze trainert die netjes elke week een lijstje maakt wie er scoort, want het is anders niet te onthouden. Als je dit ons vorig jaar vertelde werd er zeer waarschijnlijk licht gegrinnikt om deze uitspraak. Maar goed de lijstjes zijn nu zeer leidend in de afgelopen uitslagen. Wie had dat gedacht.

De eerste goal was een prachtig afstandsschot van Carola ten Elshof (ze worden langzamerhand gewoon normaal) waarvan onze fans de mond van openviel. Er was bijna geen tijd om te applaudisseren, zo onder de indruk was men van dit kwalitatieve niveau. En dan te bedenken dat dit andere jaren gewoon te aanschouwen was op de zaterdag, wat een misser. En dat was nog maar goal nummer één… Goal nummer twee kwam van onze ster voorin; mw. R. Te Hoonte. Onze Renske kreeg even een helder momentje en dacht; “Verrek, ik moet wel even topscoorder blijven dus laat ik maar een inhaalslag maken. Ik scoor er wel drie achter elkaar, hebben we dat gehad, zuiver hattrickje op mijn naam en wie doet me wat.” Aldus geschiedde. Koelbloedig in de hoekjes en zelfs uit de rebound op de keeper heeft deze meid een zuivere hattrick. Na vier goals was het rust.

Wat er werd gezegd in de rust speelde zich af in besloten kring. De pers mocht hierbij niet aanwezig zijn. Er werden vast serieuze dingen tegen elkaar gezegd. Dingen als ‘kom op’, ‘wij moeten blijven voetballen’ en ‘laat dat balletje rondgaan’. Dat hielp zeker. Daarom verder naar de tweede helft.

Onze fans hadden amper tijd om een koud radlertje te bestellen of er werd alweer gescoord (in de toekomst zou het handig zijn als hiervoor bediening komt; vacature staat bij deze open). Een geweldige actie voorin van onze nieuwe transfer Diede P. (sorry, achternaam wordt niet getoond, straks wordt ze weer weggekocht) waarbij er ik-weet-niet-hoe-vaak heen en weer werd getikt met haar teamgenoten om uiteindelijk een perfecte voorzet te kunnen geven op de zeer goed spelende Jet te Raa die hem tussen de touwtjes schuift. Mandy Telman, Maud Pierik & Veerle Lindner hadden ook nog een meesterlijke goal, in de reacties mogen jullie uitleggen hoe deze ging… hij was vast zo mooi dat ik het niet meer weet.

Bij 8-0 kwam er een einde aan deze prestigieuze middag op De Bijenkamp. Immers, als het 10-0 werd kon het scorebord dit niet aan, dus we zijn op ons hoogtepunt gestopt.
Tot slot bedanken wij al onze fans! Volgende keer zullen we meer tijd nemen voor foto’s en handtekeningen, we moesten immers gelijk door naar onze interviews. Tot ziens!

~

De Quote van de Week is ongeveer het hele team:
“Wat is het warm.”
“Volgende keer doe ik mijn bikini aan in de dug-out.”
“Waar is mijn zonneklep?”
“Ik dacht ongeveer elke minuut nu ga ik eruit, ben zo beroerd.”
“Het is toch oktober?!”
“Als de wedstrijd nog langer duurde kreeg ik kramp.”
“We hebben nog nooit zoveel fans gehad.”