Download nu onze app in de appstore of playstore

Het nieuwe Vrouwen 2 in de schijnwerpers

Het waren tropische taferelen op De Bijenkamp.
Vandaag de speciale aandacht naar ons geweldige tweede elftal.

We gaan even terug de tijd in…
Aan het begin van dit seizoen werd het allereerste Vrouwen 2 van FC Eibergen opgericht. Een team wat toen de meiden A-speelsters waren werd aangevuld met de jonge puppy’s uit de meiden-B. Over jonge puppy’s gesproken, op dat moment was de oudste speelster 20 jaar. Na enkele maanden werd Carolien van de Vrouwen 30+ een aanvulling om de selectie compleet te maken. Een nieuw team was ontstaan.

Vrouwen2 begon in de uitslagen moeizaam. Opeens kom je te spelen tegen teams die al jaren samen voetballen en heel wat levenservaring hebben. Fysiek is dit ook een hele verandering vergeleken met de tegenstanders in de jeugd.

Knap zoals al hun mooie koppies ook zijn vochten ze zich toch terug! En helemaal na de winterstop.
Zo ook vandaag. Tegen de nummer twee; Blauw Wit ’66 VR2. De vorige ontmoeting, op 30 september, stond vastgelegd als een 8-0-nederlaag.
Met dit in het hoofd gingen de meiden de bespreking in. De broodjes ham, boterhamworst en hagelslag werden aangevallen als jonge wolven, klaar voor een revanche. Met als kers op de taart een heerlijk glaasje chocomelk van de complete staff. De buikjes goed gevuld en de gedachten scherp (op een paar brakke speelsters na). Zo betraden zij ook het veld. Die zon stond ze niet in de weg, er zou hier laten zien worden hoe ze kunnen voetballen.

En al dus geschiedde. Met gelijk de aftrap genomen, de begeleiding net plaats nam in de verwarmde dug-out, was er door onze toppers al gescoord..?!?! Hoe dan? Een prachtig doelpunt van Diede door een echt samenspel vanuit het team. Een ontlading van blijdschap ontstond! Zou het dan toch….? Zoals Bente later beaamde: “Ik dacht laten we hier maar even van genieten voordat we straks weer ingemaakt worden.”
Enkele minuten hierna volgde dan ook geheel ten onrechte een penalty tegen. Onze penaltykiller Moniek zat wel in de goede hoek maar dit mocht helaas niet baten. 1-1.

Enkele minuten later kwam dan ook een geweldige goal van Anouk die goed doorliep op de keeper (Alex zou trots op je zijn, Anouk. Elke training dit te hebben geoefend). Al snel werd het geloof steeds groter van de Eibergse kanjers. De resterende alcoholdruppels werden snel verbrand door de Afrikaanse zon en maakte plaats voor win- en vechtlust. Een fenomenale, bovenmenselijke en ontzagwekkende voorzet van Iris van de linkerkant op onze Mika; keeper, (nee mensen, Mika kwam niet vanuit de andere kant van het veld) maar vandaag voorhoede-speler. Mika kwam zo snel als een raket tussen Blauw Wit vandaan en legde de bal perfect tussen de touwen. Even de tegenspeelsters het bos in gestuurd heet dat. We gingen 3-1 de rust in.

Daarna ben ik de draad even kwijtgeraakt. Het was ook veel te warm om überhaupt een draad te kunnen zien. Enkelen die scoorden waren Bente, Maud, Diede en zelfs Heleen (ja, hoe dan….). 8-3 was de definitieve uitslag. Een geweldige teamprestatie! Wie had dit van tevoren gedacht.

Hebben jullie een fijn weekend gehad lieve lezers? Laat het hieronder weten. En tot de volgende keer!!