Download nu onze app in de appstore of playstore

GWVV – FC Eibergen Eindstand 1-0

Gelukkigste wint bij ‘topper’ FC Eibergen tegen GWVV

Hoewel Reünie de titel al lang op zak lijkt te hebben mocht de wedstrijd tussen GWVV en FC Eibergen toch als een ‘topper’ van de vierde klasse C worden aangemerkt. Mede doordat de bezoekers voor rust enkele riante mogelijkheden lieten liggen ging de thuisclub met enig geluk met de winst aan de haal: 1-0.

GWVV, de nummer twee van de ranglijst, had geruime tijd het initiatief. De verdediging van de één positie lager geklasseerde Eibergenaren zat echter volledig op slot, waardoor er amper mogelijkheden ontstonden. Die kwamen er wel aan de andere kant. In de 16e minuut zette Maykel Lageschaar met een goede pass Tim Oortwijn alleen voor de doelman van de tegenstander uit Varsselder, maar hij schoot tegen diens benen op.

Geleidelijk verschoof het spel zich meer naar de helft van GWVV. Acht minuten voor rust kwam een bal op links bij Jacco Roerdink terecht. De doelman van de gastheren liep onnodig ver en ook nog eens te laat zijn goal uit, waardoor de Eibergenaar met een flinke trap de bal richting het op dat moment lege doel joeg. Met een kopbal net voor de lijn voorkwam een verdediger een voorsprong voor de blauwhemden.

Een paar minuten later kreeg de thuisclub zijn eerste en enige kans van de eerste helft. Na een vrije trap redde doelman Thijs Middelhuis uitstekend, waarna de rebound vanuit buitenspelpositie in het doel werd geschoten. Op slag van rust brak Lageschaar op links door. Zijn schot belandde recht in de handen van de keeper.

In het tweede bedrijf waren de betere papieren voor GWVV. Na een vrije trap in de 53e minuut wist Middelhuis met enige moeite nog net redding te brengen. Een kwartiertje later vloog een vrije trap van de thuisclub net voorlangs het Eibergse doel. De bezoekers konden daar nog slechts enkele kleine kansen tegenoverstellen. De beste was voor Jordy Telman. Zijn harde schot vloog ruim een meter naast het doel.

In de 72e minuut werd het enige doelpunt gescoord. Na een inworp van de gastheren volgde er een voorzet op maat die door clubtopscorer Cas de Neling op fraaie wijze in de benedenhoek van het doel werd gekopt: 1-0. Die tegenslag kwam Eibergen niet meer te boven. Het geloof verdween verder en GWVV kreeg nog enkele kansjes op 2-0, maar dat zou te veel van het goede zijn geweest. Gelet op de spelverhoudingen over de gehele wedstrijd zou een gelijkspel niet misstaan hebben.

Opstelling FC Eibergen: Thijs Middelhuis; Tamo Vogel, Tom te Woerd (81e minuut Gerben te Biesebeek), Daan Voortman, Dylan Timmerman; Tim Oortwijn, Jacco Roerdink, Jordy Telman; Thijs Rouwmaat, Kevin van Lieshout (18e minuut Niels Oortwijn), Maykel Lageschaar (66e minuut Robin Klein Gunnewiek).