Download nu onze app in de appstore of playstore

Gehavend Zondag 3 wint derby tegen Neede 3

Op de sneeuwachtige ochtend van 4 februari weet FC Eibergen Zondag 3 in de derby te winnen tegen Neede 3 met 3-2. Alvorens de wedstrijd begon was er vanuit beide teams de hoop dat deze afgelast zou worden vanwege het winterse weer. Nadat de scheidsrechter Jan Wanders had bepaald dat er op veld 3 gespeeld zou worden, ging iedereen met frisse tegenzin het veld op.

Zowel FC Eibergen als SC Neede kwamen niet ongehavend de winterstop door. Daar waar drie spelers van Neede 3 overgeheveld waren naar Neede 2, had FC Eibergen 3 naast een aantal blessures ook te kampen met een aantal afwezigen vanwege operaties en uitzendingen. Thomas ten Lohuis kwam zodoende FC Eibergen 3 versterken nadat hij de dag ervoor al gespeeld had bij Zondag 2.

De wedstrijd kwam nogal stroef op gang, het veld was glad en de spelers moesten even wennen nadat er een aantal weken geen wedstrijd op het programma gestaan had. Een steekpass aan de kant van Neede zette verdediger Nick de Witte op het verkeerde been waardoor de spits van Neede 1 op 1 op onze keeper JP Houtsma afging, 0-1 Neede! FC Eibergen kreeg met countervoetbal meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in verscheidene kansen aan Eibergse zijde. Helaas kwam er door een slecht weggewerkte bal in combinatie met de straffe wind de bal tussen de spits van Neede en de keeper van FC Eibergen. Dit resulteerde in een flinke klap waarbij de aanvaller van Neede het veld moest verlaten. De door de scheidsrechter verleende penalty bracht Neede op 0-2. Kort daarna kwam er vanuit een aanval van Eibergse zijde de bal op de arm van een verdediger van Neede, wederom een penalty. Nadat de keeper in de goede hoek zat, wist penaltynemer Erwin Kolkman in de rebound de 1-2 te verzilveren.

Ruststand 1-2.

FC Eibergen kreeg de tweede helft meer grip op de wedstrijd, Neede leek moegestreden nadat zij vol druk hadden gezet in de eerste helft. Dit resulteerde in verscheidene 1 op 1 situaties met de keeper van Neede. Tweemaal trof de bal de paal en eenmaal de lat na een mooi schot van Tom Kleissen. Desalniettemin wist Eibergen de wedstrijd naar zich toe te trekken doordat Remco Pierik, van origine verdediger, als rechtsbuiten met een sliding het Needse doel trof, 2-2! Gaandeweg werd de wedstrijd slordiger van beide kanten, hoewel FC Eibergen de beste kansen kreeg door middel van de lange passes van verdediger Nick de Witte. Deze kansen werden echter niet verzilverd door de aanval van FC Eibergen die bij gebrek aan beter uit verdedigers bestond. In de slotfase was daar toch de verlossing door gastspeler Thomas ten Lohuis, na een fraai opgezette aanval van achteruit prikte hij de bal langs de keeper, 3-2! Kort daarna werd de wedstrijd door de goed fluitende Jan Wanders afgefloten. Een zeer koude maar leuke en bovenal faire oefenwedstrijd die in het niks leek op de keiharde derby tussen FC Eibergen 1 en SC Neede 1 in de beginfase van het seizoen.

Eindstand 3-2

Doelpuntenmakers:

Erwin Kolkman

Remco Pierik

Thomas ten Lohuis