Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen zaterdag 3 zet GFC met 3-0 opzij en mag zich opmaken voor de kampioenswedstrijd komende zaterdag

Voor het eerst dit seizoen werd er een boxje meegenomen door Melvin Lansink en op het zonovergoten sportpark van FC Eibergen werd er ingetraind onder zomerhits als Despacito. Om 20:15 uur lokale tijd werd er afgetrapt onder leiding van arbiter Chris te Hennepe. Of het nou door de muziek kwam of dat er een kleine zonnesteek was opgelopen in de warming-up was nog niet helemaal duidelijk, maar FC Eibergen speelde in de openingsfase als een natte dweil. Complimenten ook aan de heren van GFC die als een stel hongerige hyena’s het veld over vlogen en voorop in de strijd gingen. Het resultaat was dat de er voorin niks werd vastgehouden, het middenveld niet vrij kan komen van de directe tegenstanders en de verdediging wist vaker de zwart-rood gestreepten te vinden, omdat zij nou eenmaal gretiger naar de bal gingen. Het leek alsof men moeite had om het gekozen 4-4-2 systeem van Goorse heren onder controle te krijgen. Hierdoor wisten de gasten de eerste losse flodders richting de goal van gastdoelman Thijs Middelhuis af te vuren. Alle zeilen in het Eibergse kamp moesten bijgezet worden om er geen aanhoudende kogelregen van te maken.

Na pakweg een kwartier kwam Eibergen dan eindelijk een keer onder de druk van de Goorse kornuiten uit. Via Onno Peppink kreeg Josha Lansink de bal. Hierdoor stapte de rechtshalf van GFC uit. Josha wist de daardoor vrij gekomen Kevin Heubach te vinden. De tijd en ruimte die hij kreeg gebruikte hij goed en met een pass door het hart van de verdediging werd Thomas Wansing alleen voor de keeper gezet. Waar hij vorige seizoenen nog veel moeite had zodra hij oog in oog met de keeper stond faalde hij deze keer niet en werd het 1-0 voor de Eibergse formatie. Niet lang na deze steekpass van Kevin Heubach moest hij het veld ruimen door een opgelopen hamstringblessure en Joris ‘vuile meters’ Wansing mocht de lege plek invullen.

Het wedstrijdbeeld bleef vervolgens de hele eerste helft hetzelfde en FC Eibergen kwam niet echt voetballen toe dankzij de felheid en wil om te winnen van GFC. Tot echt grote noemenswaardige kansen leidde het niet voor de uitploeg en tot nog grotere frustratie stonden ze ook nog tegen een onterechte achterstand aan te kijken. Doelman Thijs Middelhuis vroeg zich in de rust ook af of hij überhaupt wel in actie is gekomen.

Met een 1-0 ruststand wachtte de jongens van Eibergen een donderpreek van Dinand Lansink. Het leek effect gehad te hebben want de thuisploeg oogde scherper en fitter dan in het eerste bedrijf. Dit leidde al snel tot een verdubbeling van de score. Waar Eibergse defensie in de eerste helft de bal vaak inleverde was het nu de beurt uit de uitploeg. Guido van Lieshout wist de bal panklaar neer te leggen voor de vertrokken Thomas Wansing. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en werd de voorsprong verdubbeld.

De strijd woedde voort en het spel ging heel erg op en neer. Er was geen duidelijk bovenliggende partij te noemen. Echt grote kansen werden er door beide ploegen in deze fase niet gecreeërd. Door het scherpe spel en druk zetten van Eibergen kregen ze andermaal de bal in de voeten geschoven van achterste Goorse linie. Ditmaal was het Josha Lansink die de bal naar, hoe kan het ook anders, Thomas Wansing wist te steken. Hij leek te lang te wachten, maar op het laatste moment wist hij het gaatje in de rechterhoek te vinden. Met zijn hattrick van de wedstrijd zette hij de gastheren op een ruime 3-0 voorsprong. Het spel bleef in de rest van de wedstrijd op en neer golven zonder dat iemand de laatste linies van de tegenstander nog wist te kraken. Daarmee werd 3-0 dan ook de eindstand.

Het was volle bak op het terras en het publiek heeft eerst van het zonnetje en daarna van drie fraaie doelpunten kunnen genieten. De coach en een drietal spelers van ‘de jonge helden’ uit Winterswijk waren ook op de wedstrijd afgekomen. Ze zagen dat GFC niet kon stunten en FC Eibergen op professionele wijze de drie punten in de tas heeft gehouden. Dit alles betekent dat komende zaterdag 12 mei de beslissing in de competitie al kan vallen. Mocht zaterdag 3 daar winnen van Blauw wit winnen kunnen zij zich kronen tot kampioenen van de kelderklasse. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis rijd er een bus heen, waarbij iedereen uitgenodigd is om mee te gaan. De aftrap zal om 14.30 uur in Holten zijn. Nu er zelfs een bus naartoe rijdt heeft niemand nog een excuus om er niet bij te zijn dus komt dat allen zien!