Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Wolfersveen Eindstand 3-1

Nonchalant spelend FC Eibergen wint van een uitermate pover Wolfersveen

De wedstrijd is nauwelijks een minuut onderweg en het staat reeds 1-0. Job Harmsen breekt op rechts door, zijn inzet wordt van richting veranderd en maakt de keeper kansloos. In de 9e minuut krijgt Eibergen op de rand van de zestien een vrije trap waarmee Maarten Teutelink wel raad weet. Met een snoeihard schot onderkant lat suist nummer twee binnen. FC Eibergen overheerst en lijkt uit te lopen naar een grote score. Het is echter Wolfersveen dat in de 16e minuut (door onvoldoende ingrijpen van de Eibergse defensie) de aansluitingstreffer scoort. Wat we te zien krijgen is erg pover en er gebeurd nauwelijks iets wat het vermelden waard is. We moeten wachten tot de 27e minuut eer er iets te vermelden valt. Met een fraaie actie en subliem afgerond zet Job Harmsen de 3-1 op het bord. We zien nog een goed schot van Jacco Roerdink en een prima actie van Maykel Lageschaar die echter geen resultaat opleveren. Wolfersveen kan hier weinig tegenover zetten. Met een 3-1 stand gaan de teams de rust in.

In de tweede helft pakt Eibergen het initiatief en probeert de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Het is echter Wolfersveen dat er via een counter snel uitkomt en een schot ziet afketsen op de lat. Eibergen is weliswaar veelvuldig in balbezit maar creëert weinig reële kansen. Het nonchalante spel van Eibergen, met name achterin, geeft de bezoekers vaak volkomen onnodige mogelijkheden. Ondanks het grote veldoverwicht is Eibergen niet in staat dit in doelpunten om te zetten. Een creatieve speler als Jacco Smeenk (die door een stagetijd geruime tijd afwezig is) wordt node gemist. Maykel Lageschaar wordt in de 66e minuut vervangen door Coen Groot Kormelink. Eibergen speelt de bal veelvuldig rond zonder dat er ook maar een enkel idee achter zit. De anders zo stabiele Eibergse verdediging maakt het zich door het vaak nonchalante spel onnodig moeilijk.

Ondanks het zwakke spel van Wolfersveen weet het zich door de lichtzinnigheid in de Eibergse verdediging nog enkele kansen te scheppen. In de 77e minuut zowaar nog enige opwinding. Een goede actie van Tim Oortwijn en een dito schot dat echter geschampt wordt door de lat. Eibergen zet nog even aan en Wolfersveen gelooft het wel. In de 86e minuut wordt Tim Oortwijn naar de kant gehaald en vervangen door Mark Geurkink. In de slotfase zien we nog een goede actie van Job Harmsen maar zijn schot wordt prima uit de hoek getikt door de Wolferveense doelman. Dit is tevens het laatste wapenfeit in een wedstrijd die we zo snel mogelijk moeten vergeten.

Opstelling FC Eibergen: Marin Jurešic, Dylan Timmerman, Maarten Teutelink, Daan Voortman, Dave Visser, Maykel Lageschaar, (66e min) Coen Groot Kormelink) Jacco Roerdink, Job Harmsen, Tamo Vogel, Tim Oortwijn, (86e min) Mark Geurkink, Thijs Rouwmaat.