Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen Vrouwen 1 houdt weer de 0

Vandaag stond voor Vrouwen 1 de wedstrijd tegen Reunie op het programma. Reunie stond maar drie punten achter ons, dus we konden veel van ze verwachten. We waren goed voorbereid. Aangezien dit weer een wedstrijd op natuurgras werd, moest er ook de hele week op natuurgras getraind worden. Gelukkig mocht er gespeeld worden op het hoofdveld van Reunie en dit veld lag er erg goed en netjes bij.

FC Eibergen ging goed en fel van start en dit resulteerde dan ook binnen één minuut op een 100% kans. Helaas ging deze bal niet binnen de palen. Maar de dames gingen vol goede moed verder en al vrij snel kwamen er meer kansen en werd de 0-1 gescoord door Cindy. Daarna werd er nog vrijer gevoetbald en waren er soms geweldige combinaties. Na snel druk zetten en mooi samen spelen scoorde Renske de 0-2. Reunie probeerde zich goed te verzetten, wat helaas af en toe resulteerde in net te laat inkomen en dus vrij veel overtredingen. Gelukkig was Jet twee keer de verdediging te snel af en zorgde voor de 0-3 en de 0-4. Achterin werd door de dames weinig weggegeven.

In de tweede helft ging FC Eibergen rustig verder en al snel werd de score verder uitgebreid. Carola scoorde de 0-5 en de 0-7. En tussendoor werd er gescoord door Isa, zij speelt bij de meiden onder 17 en kwam ons vandaag versterken.

Het enige minpuntje van deze geweldige overwinning was dat Moniek geblesseerd uitviel. In de eerste helft werd ze geraakt door de knie van een tegenstander tegen haar kaak. Na lang doorzetten, moest ze het in de tweede helft toch opgeven.

~

Quote van de week van de scheidsrechter:
“Als jullie zo doorgaan, zijn jullie in de winterstop al kampioen.”

…en van Moniek Hummelink:
“Ik heb altijd al eens met biggen willen zwemmen. Is er iemand die dat ook wil?”